Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Teakeverék emésztési panaszok ellen

Módosítva: 5/27/2014 Szerző: Szimpatika 1 perc emésztésBükki füvesembergyógyteák
Sok ember küzd emésztési gondokkal. A nehéz emésztés többféle eredetű lehet, például epeváladék- vagy gyomorsav-termelési rendellenesség, illetve adódhat a stresszből vagy helytelen táplálkozási szokásokból. Az ebéd utáni teakeverék olyan növényekből áll, amelyek az epeváladék termelését fokozzák, ezáltal könnyítik a zsír felszívódását a táplálékból.

A gyomrunk emészt, táplálékfelszívást nem végez, kivéve néhány fehérje esetében. A zsírokat a vékonybél bontja le, és amíg a táplálék zsírmolekuláit nem hasítják kisebb részekre az enzimek, a gyomor működését felfüggeszti a szervezet. Ezért van az, hogy ha hirtelen sokat vagy túl zsírosat eszünk, a gyomrunkat egy nagy kőnek érezzük és mintha az emésztésünk megállt volna – hiszen meg is áll.

A zsírokat egy olyan enzim bontja (lipáz a neve), mely a hasnyálmirigy terméke és az epe aktivizálja. Fontos tehát, hogy megfelelő mennyiségű epeváladék álljon rendelkezésre a táplálék bontásához, hogy az emésztési folyamat zökkenőmentes legyen.

A keserű anyagok nélkülözhetetlenek az epetermeléshez. Ilyen anyagok vannak azokban a növényekben, amelyekből Gyuri bácsi összeállította a keveréket: aranyvesszőfű, katángkóró, borsosmenta. Utóbbit az arab országokban víz helyett, étkezések után isszák, mint ismeretes. Az aranyvesszőfű lökést ad a májnak, serkenti az epeváladék termelését, a katángkóró úgyszintén. Azonnali megkönnyebbülést hoz egy langyos csésze tea elfogyasztása.

Ajánlatos étkezés után inni egy csészével annak, akinek szoktak ilyen gondjai lenni, és annak is, aki a szokásosnál többet evett. Rendszeresen is lehet fogyasztani, akár mindennap, illetve napjában többször is.


Forrás: https://gyorgytea.hu/