Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Mindent a mélyhűtőkről

Módosítva: 3/10/2014 Szerző: Szimpatika 1 perc TáplálkozásMixtura
A mélyhűtők −18 fokon hatékonyan tárolják az élelmiszereket. Ezen a hőmérsékleten a legtöbb élelmiszer vitamintartalma valamelyest csökken ugyan az idő múlásával, de még akár nyolc hónap múlva is bőven marad bennük tartalék.

Hosszan tartó vitaminok

Csak azokat az élelmiszereket tartsuk a mélyhűtőben, amelyek valóban fagyasztást igényelnek. Amelyek jól elvannak a hűvös kamrában vagy egy doboz hideg homokban, például a leveszöldségek, azokat úgy tároljuk. Télen azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztásával kezdjük, amelyeket elsőként tettünk nyáron a fagyasztóba, így minden a lehető legkevesebb ideig fog állni a hűvösön. A mélyhűtő −18 fokon hatékonyan őrzi meg a vitaminokat. Ha ennél enyhébb hőmérsékleten tárolunk, nagyobb mértékű a vitaminveszteség.

Mélyhűtés energiatakarékosan

A teli mélyhűtő kevesebb áramot fogyaszt, mert könnyebben hidegen tartható. Ha nincs elég beleraknivaló, még a vizes palack is jobb, mint a pangó üresség. Érdemes kísérletezni a mélyhűtő hőmérsékletével! A picit magasabb hőmérséklet még kíméli a vitaminokat, és így a villanyszámla sem hízik. Egy fok mínusz máris öt százalék pluszt ad az áramfogyasztáshoz. Az eljegesedett mélyhűtő zabálja az áramot, és a jég feleslegesen foglalja a helyet. A leengedett mélyhűtőből ideiglenesen kivett ételeket csomagoljuk pokrócba vagy újságpapírba. Az olvadék felfogására készítsünk oda erre megfelelő edényt, tartályt. A leolvadást gőzölgő meleg vízzel segíthetjük.


Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/