A narancs finom, és alig van benne kalória (41 kcal/100mg).
Rostdús, ezzel segíti az emésztést, a méregtelenítést, fokozza a benne lévő ásványi anyagok felszívódását.
Gazdag B-vitaminban, amely a zsír-és szénhidrátemésztéshez nélkülözhetetlen.
A magas A-vitamin tartalma jótékonyan hat a látásra, a bőrre, a légzőszervek nyálkahártyájára.
Magas antioxidáns tartalma és a benne lévő limonén (limonene) nevű szerves vegyület jótékony hatása miatt hatásos a rákos betegségek, különösen a mell- és tüdőrák megelőzésében.
Bioflavonoidjai kiváló értisztítók, rugalmassá teszik a véredényeket, serkentik a szív működését, elpusztítják a vírusokat és baktériumokat, például a herpeszt és influenzát.
Természetesen a nagy C-vitamin tartalmáról is szólni kell, amely akárcsak a benne lévő kalcium, magnézium és kálium, hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.