Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Le az önkínzással!

Módosítva: 8/28/2010 Szerző: Szimpatika 1 perc ÉletmódTáplálkozásTúlsúly
Koplalás, kalória-számolgatás és a zsíros ételek megszállott kerülése: évtizedekig a legtöbbeknél ebben merült ki a fogyókúra. Mostanra úgy tűnik, hogy a fogyni vágyók már nem arra összpontosítanak, amit nem szabad, hanem arra, hogy milyen egészséges ételekkel egészítsék ki étrendjüket.
Egy vizsgálat szerint 1990-ben volt a diéta-őrület tetőpontja, ekkor a megkérdezett nők 39, a férfiak 29 százaléka diétázott. Ma ez a nőknél 26, a férfiaknál 16 százalék. Pozitív változás, hogy egyre többen, már akik időben megtehetik, térnek át az otthoni főzésre, vagyis a friss hozzávalókból készült ételt választják a félkész, vagy gyors éttermi ételek helyett, ráadásul a főzéssel, és a főzés utáni mosogatással, rendcsinálással még többet mozognak is.


Az otthon főzés divatba hozása nagyrészt köszönhető a celeb séfeknek és a tévében futó népszerű főző műsoroknak is – taglalja a vizsgálat. Sokan viszont a kudarccal járó fogyókúra után döntöttek úgy, hogy nem sanyargatják többet magukat, Sok fogyókúrás és „light” címkével ellátott készítmény és egyéb csodaszer nem hozta meg a hatást. A kudarcok talán ráébresztették az embereket, hogy sem az önsanyargatás, sem a túl egyszerűnek látszó megoldások nem hoznak hosszú távú eredményeket, viszont, ha jóízűen fogyasztanak el valamit, akkor abból a kevesebb is elég.