Hémangi legújabb könyve ezúttal Indiába repít, a tradicionális, nemzeti ételeken túl egészen a hindu templomok titkos konyhaművészetéig.
A recepteken keresztül nemcsak mennyei ételekhez juthatunk, hanem betekintést nyerhetünk az ősi indiai-védikus kultúra vendéglátási hagyományaiba is. Helga legújabb könyve tökéletesen illeszkedik a sorozatba. Kiváló karácsonyi ajándék lehet azoknak a családtagoknak, akik szeretnek főzni, esetleg számos kötettel rendelkeznek már a témában, de valami újjal és egyedivel lepnénk meg őket az ünnepekre. Azoknak is meghozhatjuk a kedvét a konyhai teendőkhöz, akik a keleti kultúrák varázsába szerettek bele. A kiadvány további különlegessége, hogy a legrafináltabb csemegék elkészítését egy DVD-n is megtekinthetjük! A könyvben 1O8 autentikus indiai receptet találunk, Megismerhetjük az indai fűszereket és azok használatát. A receptek bárki számára könnyen elkészíthetőek
"Hiszem, hogy a finom étel olyan, mint a boldogság: csak akkor az igazi, ha megoszthatjuk valakivel, akit szeretünk. Az Ízek, Imák, India jóval több, mint egyszerű receptgyűjtemény. A csodálatos vegetáriánus ételek elkészítése közben Hémangi történetein keresztül körbeutazhatjuk a mesés kelet titokzatos tájait, és belekóstolhatunk mindannyiunk legfontosabb táplálékába, a spiritualitásba is" – írta a könyvről Steiner Kristóf, újságíró, a Lélekbonbon c. könyv szerzője.
„A kulturális háttér, ami segít megérteni az ízek eredetét épp úgy elengedhetetlen az ízvilág reprodukálásához, mint az, hogy amit készítünk szeretteinknek – vagy csak úgy magunknak –, szívből jöjjön. Nincs kétség, itt elmélyülhetünk az autentikus illatok romantikájában és szerethetjük mindazt, mi elhitette velünk, hogy meg kell kóstolnunk e kis Indiát. Eredetüket tekintve nem lehet kétségünk, gazdagabbak leszünk a sorok olvastával, mert receptúrái egytől-egyig hitelesek és visszakapjuk mindazt a megelőlegezett bizalmat, amit idegenként, vagy ismerősként, belefektettünk.Szívből ajánlom!” Papp János főséf, Budapest Bisztró
Ha szereted a tradicionális indiai ízeket, és szeretnéd megtanulni elkészítésüket, elkápráztatni vele szeretteidet, akkor ez a könyv neked szól!