Éppen ezért szükségünk van egy olyan módszerre, melynek révén terápiás ereje nem csökken, ugyanakkor íze élvezhetőbbé válik – erre pedig a legjobb megoldás a pácolás. A pácolt fokhagyma maradéktalanul megőrzi értékes hatóanyagait, miközben elveszíti intenzív, csípős ízét.
Pácolt fokhagyma
Hozzávalók:
- 2 csésze almaecet
- 1 evőkanál himalájai só
- 35 dkg fokhagyma
Elkészítése:
Az almaecetet és a sót tegyük egy befőttesüvegbe és jól keverjük össze őket.
A fokhagymagerezdeket egyenként válasszuk szét, húzzuk le róluk a legfelső védőréteget, majd mossuk meg. Az így előkészített fokhagymagerezdeket vágjuk fel kis szeletekre. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a sós-almaecetes keverékhez úgy, hogy a fokhagymaszeleteket ellepje a lé. A befőttesüveget szorosan zárjuk le, majd helyezzük a hűtőszekrénybe. Pácoljuk legalább 14 napig.
Készítsünk revitalizáló elixírt!
1 evőkanál pácoltfokhagyma-levet hígítsunk fel 2-3 evőkanál tisztított vízzel.
A titok tehát ennyi: akik szeretnének megszabadulni a fokhagyma erős, csípős ízétől, de szeretnék megőrizni annak immunrendszer-erősítő, antibakteriális és vírusölő tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák.
A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi és gyógyítja is a fertőző betegségeket. Fogyasszunk belőle mindennap!
Dr. Tihanyi László
Forrás: https://drtihanyi.com/