Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Így fogyasszuk a nyers fokhagymát

Módosítva: 7/23/2014 Szerző: Szimpatika 1 perc Vírusos megbetegedésekFokhagyma
A legtöbb ember számára a fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága így érvényesül a legjobban. Ezt a valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem megfőzve, párolva vagy dinsztelve fogyasztjuk, hanem eredeti formájában, ahogyan a természet megalkotta.

Éppen ezért szükségünk van egy olyan módszerre, melynek révén terápiás ereje nem csökken, ugyanakkor íze élvezhetőbbé válik – erre pedig a legjobb megoldás a pácolás. A pácolt fokhagyma maradéktalanul megőrzi értékes hatóanyagait, miközben elveszíti intenzív, csípős ízét.


Pácolt fokhagyma

Hozzávalók:

- 2 csésze almaecet

- 1 evőkanál himalájai só

- 35 dkg fokhagyma

Elkészítése:

Az almaecetet és a sót tegyük egy befőttesüvegbe és jól keverjük össze őket.

A fokhagymagerezdeket egyenként válasszuk szét, húzzuk le róluk a legfelső védőréteget, majd mossuk meg. Az így előkészített fokhagymagerezdeket vágjuk fel kis szeletekre. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a sós-almaecetes keverékhez úgy, hogy a fokhagymaszeleteket ellepje a lé. A befőttesüveget szorosan zárjuk le, majd helyezzük a hűtőszekrénybe. Pácoljuk legalább 14 napig.

Készítsünk revitalizáló elixírt!

1 evőkanál pácoltfokhagyma-levet hígítsunk fel 2-3 evőkanál tisztított vízzel.


A titok tehát ennyi: akik szeretnének megszabadulni a fokhagyma erős, csípős ízétől, de szeretnék megőrizni annak immunrendszer-erősítő, antibakteriális és vírusölő tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák.

A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi és gyógyítja is a fertőző betegségeket. Fogyasszunk belőle mindennap!


Dr. Tihanyi László

Forrás: https://drtihanyi.com/