
A vizsgálatot követő hét évben 17 részvevőnél diagnosztizáltak Alzheimer-kórt. Azt találták, hogy a B12 szint egységnyi növekedése 2 százalékkal csökkentette az Alzheimer-kór kockázatát.
Maria Carillo az Alzheimer Szervezet igazgatója óvatosságra int az új felfedezéssel kapcsolatban, mert viszonylag kevés személyt vizsgáltak meg. „Azt tudjuk, hogy a B-vitamin csökkenti a homocisztein szintet, amely fontos a kardiovaszkuláris betegségek leküzdéseben, de még nem tudjuk milyen szerepet tölt be az Alzheimer megakadályozásában."
Sam Gandy, az Alzheimer Kutatóközpont igazgatója szerint esetlegesen fent áll annak a veszélye, hogy az orvosok megelőző céllal B12 vitamint fognak felírni a betegeiknek, amely szükségtelen a jelen állás szerint. Szintén kérdéses, hogy az adatok csak Skandináviára igazak-e?