Én most nyírfacukrot és kukoricalisztet használtam, mert a korábbi „habzsi-dőzsit” szeretném egy kicsit ledolgozni. A nyírfacukorból a gyártó ajánlása szerint a szokásos cukormennyiség 70%-át kell használni, ami szerintem egy kicsit sok, én nem szeretem ennyire az édes ízt: szerintem bőven elég a fele.
Hozzávalók:
300 g cukor (vagy 15 dkg nyírfacukor)
300 g reszelt alma
300 g kukoricaliszt
3 tojás
3 evőkanál olaj
1 citrom leve és héja
½ csomag sütőpor
3 evőkanál darált mák
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Hozzáreszeljük az almát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral (nyírfacukorból) és egy kis darált mákkal.
Forrás: https://ketcicakonyhaja.blog.hu/