Karácsonyi koncertélmény a Karaván Famíliával

Szerző: Szimpatika
Különleges, virtuális koncertélményekkel szeretnénk kedveskedni a karácsonyi készülődés időszakában. Adventi koncertsorozatunk a Karaván Família koncertjével veszi kezdetét.

Négy hang – egy család, hangzik a zenekar jelmondata, nem véletlenül. A szülők és gyermekeik által létrehozott egyedülálló családi zenekar, az elmúlt 15 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Repertoárjukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó.

Dallamaik forrása nem egy tájegység vagy egy roma népcsoport, hanem az európai cigány kulturális és zenei örökség. Dalaikban a különböző, jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues vagy a popzene hangulata is – mindezekből eddig nem hallott világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karaván Família képes megőrizni saját stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.

Adventi koncertjük kapcsán Nagy Istvánnal, a Karaván Família alapítójával zenéről és gasztronómiáról is beszélgettünk:

 

 

A zenekar adventi koncertje 2020. november 29-én 20:00-tól itt tekinthető meg:

Adventi koncertsorozatunk további időpontjai és fellépői a következők:

Messzecsinka - dec. 2., 20:00
Zűrös Banda - dec. 6., 20:00
Parno Graszt - dec. 9., 20:00
Folksteps - dec. 13., 20:00
Aurevoir - dec. 16., 20:00
Duckshell - dec. 20., 20:00
Tárkány Művek - dec. 23., 20:00

Jó szórakozást kívánunk!

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az „Előadó-művészeti többlettámogatás program 2020” keretében valósult meg, a Bükk-hegységi Megújuló Energiák Iskolák Alapítvány szervezésével.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!