Piros gyümölcsök hava

Szerző: Szimpatika
Igaz, a mai világban már télen is sok nyári gyümölcs kapható, de a hazai, friss termések íze összehasonlíthatatlan az import gyümölcsökével. Júniusban rengeteg finomabbnál finomabb gyümölcs terem kis hazánkban, melyek fogyasztása az egészségünkre is pozitív hatást gyakorol.

Az eper elsőrangú C-vitaminforrás, magas a rosttartalma, antioxidánsokban gazdag, emellett káliumot, folsavat és B6-vitamint tartalmaz. Rendszeres fogyasztása védi a szív- és érrendszert, csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, és segíthet megelőzni bizonyos daganatos betegségeket is.

A cseresznyében megtalálható az A- és a C-vitamin, tartalmaz vasat, magnéziumot és kalciumot. Összetétele miatt remekül hat a csontok és a fogak fejlődésére, kiváló vértisztító és gyulladáscsökkentő hatású. A meggy antioxidánsokban, A-, B1 és B2-vitaminokban gazdag, jelentős a vas- és káliumtartalma. Serkenti az idegek és a vese működését, segíti az emésztést és a vitaminok felszívódását. Mindkettőt alkalmazzák gyógynövényként is, a szárukból nyákoldó, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készítenek.

A málna C-vitaminban és vasban gazdag. Segít a menstruációs zavarokon, karbantartja a vércukorszintet, csökkenti a vérnyomást. Levelének főzete enyhülést hoz a hányingerre, bélgörcsökre, gyomorfekélyre.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!