Várják a jelöléseket a járvány idején helytálló nők díjazására

Szerző: MTI
A koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját díjazza a Nők Magyarországért Klub. A bruttó 5 millió forintos fődíjjal járó, négy kategóriában kiírt elismerésre július 15-éig bárki jelölhet, és a díjnak bárki jelöltje is lehet – közölte Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke.

A Nők Magyarországért-díjjal azoknak a nőknek a segítő tevékenységét és teljesítményét kívánják elismerni, akiknek példájából mások erőt meríthettek. 2020-ban a díjjal azokat a nőket kívánják erkölcsileg és anyagilag elismerni, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése, kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt kérte, mindenki gondolkodjon el azon, van-e a környezetében olyan nő, akit erre az elismerésre jó szívvel felterjesztene. A jelöléseket a dij.nokmagyarorszagert.hu oldalon tehetik meg magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek vagy intézmények. A zsűri augusztus végéig dönt a jelöltekről, illetve egy közönségszavazást is tartanak majd.

A kategóriánként bruttó 5 millió forintos fődíjakat és a többi elismerést szeptember 15-én adják majd át egészségügyi, szociális, oktatási, és egy nyitott „egyéb" kategóriában. Ez utóbbiak között lehetnek például édesanyák vagy civil segítők is.

A klub vár olyan felajánlásokat is, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. Az eddigi felajánlások között vannak wellness hétvégék, valamint belépők kulturális és sportprogramokra – mondta.


A Nők Magyarországért klub 18 alapító tagja a művészet, a sport, a közélet, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről érkeztek. Szentkirályi Alexandra azt mondta, azokat a történeteket, inspirációkat keresik, amelyek nem a láthatóságuk miatt jelentenek példát, hanem csak egy-egy adott közösségben mutatkoznak meg.

A díj lényege, hogy a helyi, kisebb erőfeszítéseket is elismerjék, például egy óvónő munkáját – tette hozzá.
Szili Katalin azt hangoztatta, hogy olyan hétköznapi hősöket is kívánnak díjazni, akik például sokgyermekes anyaként a családjukban álltak helyt a járvány idején, vagy tettek embertársaikért.

Az alapító tagok: Novák Katalin, a klub alapító elnöke; Ádám Veronika, Széchenyi-díjas magyar orvos, biokémikus, az MTA rendes tagja; Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter; Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete; Dávid Ilona, a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója; Lenkei Mirtill, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke; Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke; Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója; Miklósa Erika, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő; Nagy Tímea, olimpiai bajnok sportoló; Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Számvevőszék magyar tagja; Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója; Szabó Tünde sportért felelős államtitkár; Szalay-Bobrovniczky Alexandra, kormányszóvivő; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Szilas Cecília, miniszterelnöki főtanácsadó, diplomata; Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, miniszterelnöki megbízott; Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója; Illés Boglárka, az egyesület titkára, a Fidelitas elnöke.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!