Jubileumot ünnepel a Védőnői Szolgálat

Szerző: MTI
Június 13-án ünnepli 105 éves jubileumát a Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével és Heim Pál gyermekgyógyász kezdeményezésére létrehozott Védőnői Szolgálat.

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozatának elnöke hangsúlyozta: a védőnői hivatás bevezetésének célja, a magyarok számbeli növelése napjainkban is fontos.

A szakmát a 105 évvel ezelőtt uralkodó népegészségügyi állapotok, a magas csecsemőhalandóság és a rossz higiéniai gyakorlatok hívták életre – fűzte hozzá.

A védőnők a várandósgondozástól kezdve a nővédelemig számos témával foglalkoznak. Ők az egyetlenek, akik prevenciós szakemberként a családok otthonában végeznek gondozó munkát – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, megjegyezve, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetben a védőnők állandó kapcsolatot, információs forrást jelentettek a családoknak.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!