Tények és tévhitek az autizmusról

Nincsenek egységes, jellemző tünetei, mégis több millió ember él enyhébb vagy súlyosabb autisztikus jegyeket produkálva. Mi is az az autizmus a pszichológus szerint?

Az autizmus egy genetikai rendellenesség, ám enyhébb formái lehetővé teszik az átlagos életvitelt – olyannyira, hogy bizonyos esetekben fel sem állítják a diagnózist, hiszen nem kerül szakemberhez az érintett személy. Az autizmus világnapja alkalmából Szécsi Judit pszichológust kérdeztük arról, hogy miért nem tekinthető betegségnek az autizmus a szakirodalom szerint, milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, és hogyan lehet leginkább segíteni az autisták mindennapjait kívülállóként.

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!