Sokoldalú finomság: édesburgonya
Diétázni nem csak salátával lehet, sőt amint azt gyógyszerészünk is kiemelte, nagyon fontos a megfelelő mikro- és makrotápanyagok bevitele. Ha a barna rizst már unjuk, köretként sokféleképpen elkészíthető az édesburgonya vagy batáta, melynek íze talán a sütőtökéhez hasonlít a legjobban.
Fogyasztása alacsony glikémiás indexe miatt kedvezően befolyásolja a vércukorszintet, valamint komplex szénhidrátokat tartalmaz, így hosszabbra nyújtja a jóllakottságérzetet. Emellett magas rosttartalmú, kalcium-, magnézium-, kálium-, C-, B6-, valamint A-vitaminban gazdag étel.
Összesüthető tepsiben csirkével, zöldségekkel, hasábburgonyaként is ízletes, valamint héjában sütve is jó ropogós. Készíthetünk belőle pürét, mely remek alternatívája a hagyományos krumplipürének, és nagyon jól passzol a sülthúsokhoz. Ha pedig nem köretként szeretnénk fogyasztani, a sütőtökhöz hasonlóan, ízletes krémleves is lehet belőle.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!