14 film, ami garantáltan feldobja a hangulatod

2020. 03. 22.

1. Spinédzserek (1995)

Ha van film, ami a kilencvenes éves tinimozi-hangulatát hozza vissza, akkor az a Spinédzserek. Ha te is akkor voltál tini, nosztalgikus élmény lesz visszanézni, még ha az abban bemutatott világ köszönőviszonyban sincs azzal, amiben felnőttünk. A főszereplő Alicia Silverstone mellett az ifjú Brittany Murphy-t és Paul Roddot is felfedezheted.

2. Kaliforniai álom (2016)

Jazz, szerelem, Hollywood és Ryan Gosling: a Kaliforniai álomtól nem lehet nem jobban éreznünk magunkat. A történet itt messze nem olyan fontos, mint a hangulat, amiben nincs is hiba, ráadásul nyert is hat Oscar-díjat, ami nem kis teljesítmény.

3. Fel! (2009)

A Pixar a kétezres évek elején folyamatosan írta át mindazt, amit a világ addig az animációs filmekről gondolt. A Fel! annyi érzelmet kelt a nézőben, mint kevés más film. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy utána akarunk majd venni sok-sok héliumos lufit!

4. Julie & Julia (2009)

Ebben a filmben Meryl Streep főz. Sokat főz. Megfőz egy egész szakácskönyvet. Ennél szerencsére sokkal többről szól ez a mozi, arra azonban jóelőre készülj fel, hogy éhes leszel tőle és még az egzotikus alapanyagokhoz és fogásokhoz is megjön a kedved.

5. Álom luxuskivitelben (1961)

Ha egy kicsit el szeretnénk merülni a gondtalannak tűnő hatvanas évek hangulatában, akkor keresve sem találhatnák jobb filmet, mint az Álom luxuskivitelben. Audrey Hepburn és George Peppard párosa remekül működik és még azt is elhomályosítja, hogy a filmben khm… akad némi termékelhelyezés.

6. Meglógtam a Ferrarival (1986)

Ferris Bueller most igazán boldog lenne: nem csak egy napot, hanem jó esetben is hosszú heteket lehetne távol nem különösebben kedvelt iskolájától és tanáraitól. A Meglógtam a Ferrarival ügyesen emlékeztet minket arra, mekkora kincs is volt egy-egy szabadnap hatéves korunktól az érettségiig. Az erdei üvegház és a veterán Ferrari pedig ma menőbbek, mint valaha!

7. Négy esküvő és egy temetés (1994)

Esküvőket (meg persze egy temetést) nézegetni Hugh Granttel – akad ennél rosszabb program is karantén idején. Vigyázat, a filmben Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean is felbukkan!

8. Szép kis nap! (1996)

A film, amiben George Clooney megtudja, mennyire nem egyszerű összehozni a munkát a magánélettel. Kedves történet, helyes gyerek és egy 25 évvel fiatalabb Clooney – kell ennél több?!

9. Forrest Gump (1994)

A film, amit mindenki látott, jellemzően nem is egyszer, most mégis eljött az idő újranézni azt. Az apropót leginkább Tom Hanksék koronavírusa szolgáltatja, de a Forrest Gump tényleg egy kötelező mozi mindenkinek – még úgy is, hogy a fősztori nem kimondottan vidám.

10. Doktor Szöszi (2001)

A film, ami legalább egy magyar celebnek meghatározta az életét. A Doktor Szöszi egy végtelenül egyszerű limonádéfilm, abból viszont határozottan a jobbak közé tartozik.

11. Bridget Jones naplója (2001)

Be kell mutatni? Nem kell bemutatni! Bridget Jones szerelmi története Mark Darcy-val ismertebb, mint Rómeóé és Júliáé. Azt azért tegyük hozzá, hogy a bemutató idején, közel húsz évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, micsoda fantasztikus színésznő is válik Renée Zellwegerből.

12. Csúcsformában (1998)

A Bridget Jones naplója, férfiaknak. Úgy körülbelül. A nagydumás fekete rendőr (Chris Tucker) és az ázsiai zsaru (Jackie Chan) párosa egy kortalan recept – bár erre a Csúcsformában készítői a film folytatásaival igyekeztek rácáfolni.

13. The Blues Brothers (1980)

Magukat komolyan vevő férfiak fekete öltönyben, napszemüvegben és egy fontos küldetés (az árvaház lebontásának megakadályozása), amit csak ők tudnak végrehajtani.

14. Ének az esőben (1952)

Ezt a filmet csak abban az esetben ne nézd meg, ha ki nem állhatod, ha egy filmben sokat énekelnek. Jókedvre derítésben máskülönben nemigen van párja, még közel hetven évvel bemutatása után sem.

Forrás: Elle

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!