Szuperlátást ígér a jövő kontaktlencséje

Szerző: Szimpatika
A heads-up display (HUD), azaz a szem elé vetített kijelzők vagy a különféle intelligens szemüvegek egyre jobban elterjednek. Jelenleg olyan kontaktlencse kifejlesztésén dolgoznak részletes információkat szolgáltat majd viselőjének annak környezetéről.
▾ Görgessen tovább, cikkünk az ajánló után folytatódik! ▾

A Mojo Vision startup egy olyan nagy felbontású kijelzőt megjelenítő lencse kifejlesztésén dolgozik, melynek prototípusát az idei CES fogyasztói szórakoztató-elektronikai kiállításon mutatták be. A kiterjesztett valóságon (augmented reality, AR) alapuló fejlesztés – a különféle technológiák kombinációjának köszönhetően – részletes információkat szolgáltat majd viselőjének annak környezetéről.

A zöld, monokróm képernyőjű prototípust egyelőre egy nagyméretű akkumulátorhoz és külső processzorhoz kell csatlakoztatni. A tervek szerint a végső termék egy vezeték nélküli, 14.000 pixeles kijelzőjű darab lesz, ami kép- és mozgásérzékelő szenzort is tartalmaz majd. A 14 ezer pixel egyetlen hüvelyken férne el. A forgalomba hozatalhoz ugyanakkor az amerikai élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hivatal (FDA) engedélyére is szükség lesz majd.

A fejlesztőcég állítása szerint a speciális kontaktlencse segíthet majd a látási problémákkal, például makuladegenerációval küzdőknek, akik így kinagyítva vagy – rossz fényviszonyok között, esetleg a sötétben – kiemelve láthatják az egyes tárgyakat. A lencse továbbá képes lesz kiszámítani és megjeleníteni a távolságot, a sebességet és egyéb adatokat kerékpározás közben vagy az utazás során. Mindehhez a mesterséges intelligenciát fogja igénybe venni.

Forrás : iotzóna, Techspot

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!