Hogy óvjuk meg kenyerünket a penésztől?

Szerző: Szimpatika

A penész párás és meleg környezetben érzi jól magát, itt képesek ugyanis spórái a gyors szaporodásra. Ha tudjuk, hogy 1-2 napon belül nem fogyasztjuk el a kenyerünket, ne közvetlen napfényen vagy a konyhapulton tartsuk, hanem száraz, hűvös helyen.A penész általában 5-6 nap után jelenik meg a bolti kenyereken. Legyünk óvatosabbak azokkal a kenyerekkel, amik nem tartalmaznak tartósítószert.

Hogyan óvhatjuk meg kenyerünket a penésztől? 

Ha tehetjük, kerüljük a szeletelt kenyeret, főleg akkor, ha több napra vásárolunk. A szeletek nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, ezáltal jobban ki vannak téve a penészgombák elszaporodásának. Tároljuk hűvös, sötét helyen egy kenyértartó dobozban, vagy ha úgy jobban tetszik, alaposan bebugyolálva a hűtőbe is betehetjük. Jó szolgálatot tehet a vászonzacskó, ami nem zárja le légmentesen a kenyeret. Végső soron le is fagyaszthatjuk, akár napi-kétnapi adagokra kiporciózva.

Forrás : NÉBIH

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!