Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Hogy óvjuk meg kenyerünket a penésztől?

Létrehozva: 2/17/2020 1 perc Vitáltippekegészségtelen ételekételszennyezett élelmiszerpenészÖsszes cikk

A penész párás és meleg környezetben érzi jól magát, itt képesek ugyanis spórái a gyors szaporodásra. Ha tudjuk, hogy 1-2 napon belül nem fogyasztjuk el a kenyerünket, ne közvetlen napfényen vagy a konyhapulton tartsuk, hanem száraz, hűvös helyen.A penész általában 5-6 nap után jelenik meg a bolti kenyereken. Legyünk óvatosabbak azokkal a kenyerekkel, amik nem tartalmaznak tartósítószert.

Hogyan óvhatjuk meg kenyerünket a penésztől? 

Ha tehetjük, kerüljük a szeletelt kenyeret, főleg akkor, ha több napra vásárolunk. A szeletek nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, ezáltal jobban ki vannak téve a penészgombák elszaporodásának. Tároljuk hűvös, sötét helyen egy kenyértartó dobozban, vagy ha úgy jobban tetszik, alaposan bebugyolálva a hűtőbe is betehetjük. Jó szolgálatot tehet a vászonzacskó, ami nem zárja le légmentesen a kenyeret. Végső soron le is fagyaszthatjuk, akár napi-kétnapi adagokra kiporciózva.

Forrás : NÉBIH

A penész ártalmas a szervezetnek, tudjuk ezt jól. Épp ezért legyünk körültekintőek a kenyérfélékkel és a péksüteményekkel, ha kicsit is penészesek, már nem alkalmasak a fogyasztásra.