Szexuális életünknek is jót tesz a sok mozgás

2008. 01. 18.
A rendszeres testmozgással nem csak egészségünkért és szépségünkért tehetünk, de javíthatjuk szexuális életünket is. Kutatások eredménye szerint a testüket elhanyagoló, sportot nem űző emberek körében gyakori a szexuális élet elsorvadása. Ezt részben annak köszönhetik, hogy kidolgozatlan külsejükkel nehezebben találnak vonzó partnert, másrészt annak, hogy nem bírják jól a szexszel járó megterhelést.
Az ember nemi funkcióját általános egészségi állapota határozza meg. Egy kaliforniai kutatás tanulsága szerint a férfiak csökkenthetik vagy elkerülhetik az impotencia veszélyét, ha rendszeresen, magas intenzitással sportolnak. A 40-50 év közötti teltkarcsú férfiakon végzett kísérlet alanyai heti három, megerőltető edzés után gyakrabban szeretkeztek otthon és többször éltek át orgazmust. Az eredményeket a Harvard Egyetem professzorai is megerősítették, akik azt állapították meg, hogy egy rendszeresen edző férfinak nem kell erekciós problémákkal számolnia. A gyengébbik nem élvezete szempontjából is fontos a testmozgás, ugyanis elősegíti a genitáliák jobb vérellátását, ezáltal fokozza a nemi vágyat és az orgazmuskészséget.

A testmozgás serkenti a keringési és légzési rendszert, javítja a perifériák vérellátását. Ezzel szemben a jó vérellátás ellenségei az elhízottság, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás. Ha eddig nem volt elég ellenérvünk ezekkel a civilizációs betegségekkel szemben, most itt a végső: tönkretehetik szexuális életünket.

Bizonyos sportok különösen alkalmasak arra, hogy ne csak súlyunkat csökkentsük és kondíciónkat javítsuk, hanem kívánatosnak is érezzük magunkat az edzések alatt. A nők számára ilyen minden kecses mozdulatokkal járó tréning, például a hastánc, a korcsolya vagy a balett, de akár egy lazább, ritmikusabb aerobik edzés is. A férfiak egóját ezzel szemben a „mácsós”, izmokat fitogtató sportok erősítik, amelynél fontos a vetélkedés, a harc. Ilyenek a küzdősportok, a súlyemelés vagy a csapatjátékok, mint a foci vagy a kosárlabda.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!