Véradók Világnapja

2018. 06. 14.
Véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal ünnepli a véradókat a Magyar Vöröskereszt a Véradók Világnapján.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondunk a rendszeres véradóknak, felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra bátorítunk, hogy rendszeresen adjon vért. AA nap, melyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az ABO vércsoport rendszer felfedezőjének születésnapja.

A Magyar Vöröskereszt ebben az évben sem feledkezik meg véradóiról. Megújult véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal kedveskedik a véradóknak.

Az  EPAM önkéntesei által fejlesztett Véradás – Vöröskereszt elnevezésű applikációt, a véradók visszajelzései alapján, több új kényelmi funkcióval bővítették. A Vöröskereszt megújult alkalmazásában a véradók beállíthatják, hogy emlékeztesse őket készülékük, ha letelt az 56 nap és újra vért adhatnak, emellett kedvenc véradóhelyszínükről is értesítést kaphatnak, sőt telefonjuk navigációs rendszerét használva a véradóhelyszínhez vezető utat is megtervezhetik. Az applikáció arra is lehetőséget ad, hogy ismerőseiket is véradásra buzdítsák, vagy saját véradásukat megosszák a közösségi médiában. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás ingyenesen letölthető Android  operációs rendszerrre, valamint elérhető az Apple Store-ban is.

Véradás – Vöröskereszt applikáció:Android – Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.epam.blooddonation&hl=en

(https://www.facebook.com/onkentes.veradas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!