Lakóköz(ömb)össég

2017. 11. 07.
Szerző: Sallai Ervin

Kedves Lakótársak!

Bármilyen banálisan hangzik, beköszöntött az ősz hozzánk is. Hamarabb sötétedik, a Schulteisz ikrek csak este 8-ig rugdossák a sáros labdát a falnak, rövidülnek a kártyapartik is az udvaron, ezért a mentőautó is korábban érkezik a verekedéshez. Ugyanakkor ez persze azt jelenti, hogy az angol legénybúcsús hordák is korábban kezdenek hányni a kapualjunkban, ha sikerül lemászniuk a sörbicikliről.

Az ősz beállta természetesen megannyi feladatot ró a ház lakóira. Felkérem Cseszlai Miki bácsit, önkéntes karbantartónkat, hogy szokás szerint kezdje el átfújni lombfújóval a faleveleket a 32/B-be, majd azok megoldják valahogy az elszállítását. EU-s rendelet tiltja a falevelek égetését, ezért a Sebestyén és társa könyvelőiroda idén nem tudja a hamis számlákat és szerződéseket a levelekkel együtt eltüzelni. Javasolnám nekik, hogy darálják le iratmegsemmisítővel a papírokat, és éjszakánként hajigálják be zsákostul a 27/A-ban épülő ház alapjába, mint az utca többi rendes adócsalója.

Kérem, ne felejtsék el, hogy hónap közepén óraátállítás. Mint mindig, most is 15-én érkezik Totó bá’ visszapörgetni a villanyórákat.
Idén egy kis meglepetéssel kedveskedünk neki, amiért immár 20 éve spórol nekünk az áramon: együtt elénekeljük a „Kék a szeme” kezdetű lakodalmas slágert.

Örömmel jelentem be, hogy idén nagy megújulás várható: kerületi program keretében a homlokzaton található második világháborús lövedékbecsapódások helyét a csúnya omladozó vakolattal együtt modern ’56-os lövedékbecsapódásokra cseréli az önkormányzat.
Kis lépés a történelemben, nagy lépés lakóközösségünknek.

A fejlesztések azonban nem állnak meg itt. Térfigyelő rendszerünk is modernizálásra kerül az ősszel: A ház biztonsága érdekében Weizenhoffer néni új, multifokális lencséket kap szemüvegébe, így újra teljesen belátja a második emeleti gangot.

Apropó biztonság: a kukások üzenik, hogy ha elkapják azt, aki a szelektív papírgyűjtő kukát minden héten kétharmadig tölti építési törmelékkel, majd újságpapír fecniket szór a tetejére, leverik a veséjét.

Pár szó a parkolásról. Mint tudják a kedves lakótársak, nyáron fizető övezetté nyilvánította a polgármesteri hivatal a környező utcákat. Azonban mivel minden este felfeszegették a parkolóórák perselyét, és kilopták az aprópénzt belőlük, a testület úgy döntött, inkább visszaállítják a korábbi ingyenes parkolást. Nem keresik az elkövetőket tovább, én pedig nem említettem meg nekik, hogy a harmadik emelet 8-ban, Cserszegiék hónapokon keresztül tízforintosokkal fizették a közös költséget.

Fontos hír a házunkban lakó külföldieknek, hogy a Bábelhal Fordító Bt. kedves felajánlásának köszönhetően jövő héttől már három nyelven is kint lesz „A lift nem működik” tábla. Ígéretet kaptunk továbbá, hogy segítenek lefordítani kínaira és oroszra a faliújság cetlijeit, így idegen nyelvű lakótársaink is megtudják a jövőben, hogy a virágokat lopkodó rohadékoknak azt kívánjuk, hogy családtagjaik sírjára vigyék az eltulajdonított növényeket.

Köszönöm, hogy megjelentek, amennyiben van kérdés, azt szívesen megválaszolom, ha nincs, kezdődjön szokásos lakógyűlés-záró eseményünk: egymás zajos becsmérlése és az eredménytelen szavazás.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!