Gyógyító kedvencek

2016. 04. 13.
Szerző: Szimpatika
Az állatok jelenlétének jótékony hatása számos terápiánál bebizonyosodott. Ennek ellenére a kórházba került gazdikat nem látogathatják négylábú barátaik. Vagy mégis?
A kanadai Ontario városában található Juravinski Kórházban nemrég egy új módszert vezettek be a súlyos betegek kedélyálapotának javítására. Engedélyezték, hogy házi kedvenceik meglátogathassák őket. A lehetőséget egy Zachary Mancsai nevű program biztosította számukra, amelyet Donna Jenkins hozta létre. Zacharynak hívták Donna súlyosan beteg unokaöccsét, aki szerette volna viszontlátni a kutyáját, ám az állatot nem akarták beengedni hozzá a kórházba. Amikor Zachary számára világossá vált, hogy nem tudja legyőzni a betegségét, arra kérte nagynénjét, hozzon létre egy programot, amely minden súlyos beteg számára lehetővé teszi, hogy láthassa kedvencét a kórházban.

A program megvalósult, és hamarosan kiderült, hogy egy ilyen találkozás mindkét fél számára nagyon fontos: a beteg könnyebben kerüli el a depressziót, az állat pedig nem érzi magát annyira elhagyatva. A betegek és az állatok hetente egyszer, egy órán keresztül élvezhetik egymás társaságát. A segítők természetesen maximálisan ügyelnek a kórház higiéniás szabályaira is, így minden látogatás előtt megfürdetik, vagy fertőtlenítik az állatokat.

Hogy valóban hatásos-e a módszer, azt a fényképek alapján bárki eldöntheti :)









(forrás)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!