Zöld játék, zöld jövő!

Szerző: Szimpatika
Mitől lehet zöld egy játék? Például attól, ha családi kivitelezésben, az otthon fellelhető anyagokból készül. Zöld játékokká válhatnak a dobozok, a flakonok, a textilek. Megalkotásukkal óvjuk a bolygót, és élményteljes órákat tölthetünk a gyerekekkel.
Érdemes belevágni! Meg fogunk lepődni, hogy közös kreativitásunk nyomán milyen tárgyak kelnek életre!Ugyanilyen családi alkotószenvedély hozta létre az a design díjas kartonjáték kollekciót is, ami néhány hónapja már Magyarországon is bemutatkozott.


Egy háromgyerekes holland-orosz házaspár megelégelte a városi rohanást és Amsterdamból a Dél-franciaországi hegyekbe költözött. Az inspiráló környezetben végre lett idejük, hogy a gyerekekkel közösen kísérletezzenek, és korábbi ötleteiket megvalósítsák. Az építész apuka új lehetőségeket fedezett fel a kartonpapírban. A gyerekek az elkészült tárgyakat játékként tesztelték, feltöltötték fantáziával és elkészült a kollekció: megszületett a KIDSONROOF játékmárka.

A TIME magazin 2009 májusában a márka egyik, TOTEM névre keresztelt termékcsaládját a világ legjobb 100 öko-design termékei közé választotta, így márka nemzetközi elismerést szerzett magának. A zöld játékok piacán Európa szerte az egyik kedvenc termék.

A játékok nagy részét 6-12 éveseknek tervezték. A külön fiús és lányos tematikájú háromdimenziós összerakós készletekből az űrjárótól, hajótól, a házon át, különféle állatok is építhetők. A kezdő lépésekhez egy összerakási útmutató áll rendelkezésre, de az igazán szép kreációk alkotását a képzelet segíti. Az ovisok kedvencei a dekorálható és egyszerűen csukható-nyitható babaházak. Határtalan fantáziájuk nyomán a kartonházból rendőrállomások, farmházak, tűzoltóságok születnek. Az óriás babaház pedig egy valódi, hordozható bunker.

A „green toys” azaz a zöld játékok nem a játékpiac újabb csodaszüleményei. Magunk fedezhetjük fel egyszerű értékeiket: Játsszunk együtt, alkossunk és óvjuk a Földet!

A díjazott kartonjáték kollekció és további zöld játékok Magyarországon a Kartonjatek.hu oldalon érhetők el. A forgalmazók ígérik, hogy a környezettudatos kreativitásfejlesztő játékok kínálata folyamatosan bővül.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!