Adj esélyt egy fiatal lánynak a gyógyulásra!

2015. 05. 07.
Szerző: Szimpatika
A PCOS ÖSztöndíj Programjába azokat a felsőoktatásban tanuló, önálló jövedelemmel még nem rendelkező fiatal hölgyeket keresik, akik gyanakodnak a PCOS tüneteire, de az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, hogy specialistákhoz forduljanak kivizsgálás és terápiabeállítás miatt.
A PCOS a policisztás ovárium (petefészek) szindróma a női szervezet egyik hormonális megbetegedése. A név onnan ered, hogy a petefészek kéreg alatt ciszták sorakoznak (ezek a megérni akaró, de nem tudó petesejtek, tüszők). A PCOS-t a petefészek betegségeként ismerik, azonban ez valójában anyagcsere-zavaron alapszik (inzulinrezisztencia). Nagyon sokféle tünettel jár, emiatt nevezik policisztás ovárium szindrómának.

Három igazán jellemző tünetcsoportja van a PCOS-nek – ha ebből kettő megvan nálad, akkor valószínűleg érintett vagy:
  • rendszertelen menzesz (22 napnál rövidebb vagy 35 napnál hosszabb ciklus), esetleg a ciklus teljes hiánya – vagy épp ellenkezőleg, folyamatos és gyakori vérezgetés
  • ultrahangon a petefészkeidben sok apró cisztát találtak, amelyek szőlőfürt-szerűen helyezkednek el
  • „férfias” tünetek valamelyike (egyszerre több is lehet): erőteljes hajhullás, hajritkulás; pattanásos bőr főleg állvonalban, háton, dekoltázson; intenzívebb szőrnövekedés (pajesz, bajuszka, esetleg mell és köldök környéke, végtagok); hasra történő hízás.

Ha biztosabbra szeretnél menni, akkor töltsd ki a PCOS.hu tesztjét.

A PCOS Ösztöndíj Programjának (PÖP) célja a prevenció.

„Meg szeretnénk mutatni neked, hogy fiatalon remek esélyeid vannak arra, hogy elsősorban szakszerűen kivitelezett életmódváltással, és csak szükség esetén történő gyógyszerszedéssel visszafordítsd a PCOS tüneteit magadon! Ha ez sikerül, akkor visszanyered a hamvas nőiességedet, az önbizalmad kiteljesedik, az anyagcsere-működésed optimális lesz, és a későbbiekben gyermekvállalás esetén sem kell gondokkal küzdened” – írják a pályázat felhívásában.

Az alapítványt létrehozó Mens Mentis Egészségcentrum csapata áll a kezdeményezés mögött: a kivizsgálást és a terápia beállítását ők végzik el. A Program ideje alatt a résztvevők egy kijelölt mentorhoz fordulhatnak a kérdéseikkel, aki az alapítvány aktív önkéntese.

A teljes csomag piaci ára: 113.000 Ft, de a résztvevőknek ebből csak 11.300 Ft-ot kell önerőként állnia. A különbözetet az alapítvány finanszírozza.

Tehát téged keresünk, ha:

  • nem engedheted meg magadnak (sem a családod), hogy hozzáértő csapathoz fordulj
  • ha gyanakszol, hogy PCOS-es vagy, esetleg már ez megállapítást is nyert
  • ha elmúltál 18 éves, de még nem töltötted be a 25-öt
  • ha szerződésben vállalod, hogy 4-6 hónapon keresztül végigcsinálod velünk a Programot (maximum 4 alkalom Budapestre utazással)

Bővebb információért kattints ide, és olvasd végig a pályázati felhívást!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!