Legyél a szemem! Segítség látássérülteknek

2015. 01. 20.
Szerző: Szimpatika
Letölteni is nehéz mostanság, akkora sikert arat az ingyenes mobilalkalmazás, amellyel a világon bárhonnan vak embereknek segíthetünk, ha épp ráérünk egy pillanatra. A látó felhasználóknak nem okoz nagy megerőltetést, de a vakoknak óriási segítség.
A Be My Eyes olyan segítséget nyújt, amelyről a vak emberek eddig csak álmodozhattak. Az ötlet fantasztikus és egyszerű egyben: az alkalmazást vak és látó felhasználók is letölthetik, majd videóchaten őket hozza össze az app, amikor a vak embereknek segítségre van szükségük. Ez lehet bármilyen, a látók számára egyszerű, de a vakoknak komoly nehézséget okozó élethelyzet.

Egy példa: a vak felhasználó tejet akar inni, de nem biztos benne, hogy lejárt-e a szavatossága. Egy gombynomással segítséget kér, a telefon kamerájával mutatja, hogy mit kellene megnézni (ez esetben a tej csomagolásán jelzett szavatossági időt), majd az első látó felhasználó, aki épp ráér és reagál, gyors meg is mondhatja, milyen dátum látható a dobozon.

Fotó: Be My Eyes
A látó felhasználók egyébként motivációt is kapnak, hiszen a segítségnyújtásokért pontok járnak a vakok értékelései alapján, akik így arról is tudomást szereznek, hogy épp megbízható felhasználóval van-e dolguk.

A segítőkész és látássérült emberek egyaránt tömegével töltenék le az alkalmazást, vasárnap percenként már több ezer érdeklődő volt, de egy ponton túl nem bírták a szerverek a terhelést. Hamarosan helyreállhat a letöltési lehetőség, de egyelőre csak iPhone-on használható. Aki szeretne értesülni arról, hogy Androidra mikor lesz letölthető az alkalmazás, ezen az oldalon megadhatja az e-mail címét, amelyre levelet kap, amint androidosoknak is elérhető a Be My Eyes. Addig itt a videó, amely egyszerű példákon mutatja be a technológia egy újabb csodájának működését.

Forrás: hvg.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!