Levél a Jézuskának

Szerző: Sallai Ervin
Kedves Jézuska!

Azért írok neked, mert csomó mindenkinek szeretnék ajándékot kérni. Remélem, tudsz olvasni magyarul, bár Csen Hszia Ming a 3A-ból azt mondta, te kínai vagy, azért van minden karácsonyi ajándékra ráírva, hogy made in China. Ha esetleg nem tudsz magyarul, olvastasd el egy tolmáccsal. Persze, ha idáig eljutottál, biztos tudsz.
Na szóval:

Lacinak szeretném, ha hoznál egy kiló kenyeret, mert amíg ő az apukája kenyerét eszi, addig nem döntheti el, hogy mit sportoljon. Pedig marha jó gólpasszokat kapok tőle edzésen. És igazán nem szeretném, ha karatéra járna, ahol a szülei szerint tanul egy kis fegyelmet, amire nagy szüksége lenne, mert egy órát nem tud veszteg maradni, pedig Laci bácsiék idejében nem egy órát, de kettőt, hármat is pisszenés nélkül kellett ülni, hátratett kézzel.
Az afrikai gyerekeknek vigyél jó sok finomfőzeléket szójafasírttal, hogy nekem, büdös kölkének ne kelljen megennem a menzán csak azért, mert éheznek, és bezzeg ők nem hagynának egy falatot sem a tányéron.
Nagyapát lepd meg kérlek a FIFA 1953 számítógépes focijátékkal, mert úgyis állandóan az angolok elleni meccsről beszél, így végig tudná játszani. Akkor legalább becserélhetné Várhidi Palit, akivel szerinte meglett volna a 8:3 minimum. Bónuszban állítólag le lehet játszani a visszavágót is, ahol 7:1-re nyertünk idehaza, csak ezt nagyapán kívül senki sem tudja.
Nagyanyának egy csuhéj baba és egy rongylabda kellene, mert régen másuk sem volt, és mégis milyen jól eljátszottak vele egész nap, nem unatkoztak úgy, mint én, pedig mennyi szép játékom van, de jó dolgomban azt sem tudom, mit csináljak. Szerintem nagyi, ha kap egy csuhéjbabát, elfoglalja magát, és az apáéknak is jó lesz, mert nem kell hallgatniuk, hogy régen ennél több munka mellett is volt idejük az embereknek a családdal foglalkozni, nem csak a tévé előtt döglöttek dologtalanul. Pedig lenne a házzal tennivaló bőven, ez a kert is hogy néz már ki, sehol egy virág vagy gyümölcsfa, csak gyep meg tuja, mik vagyunk mi, angolok?

A tanító nénit léci ajándékozd meg valami szép könyvvel, hogy olvasgasson inkább a feleltetés helyett, úgysem az iskolának tanulunk, hanem az életnek, akkor meg minek felelni?
Huginak jó lenne egy saját tükör, hogy más is beférjen a fürdőszobába. Apának ugyanazt kérem, mint huginak, mert anya szerint, amikor széthagyja a ruháit, pont olyan, mint az apánk, de anyának is ugyanazt, mert apa szerint amikor nem csavarja vissza a lekvárra rendesen a tetejét és ezért leesik, hogy minden csupa dzsuva meg szilánk lesz, akkor meg pont olyan, mint az anyánk. Ha meg egyformák, akkor az ajándék is ugyanaz kell legyen, nem?
A szegény gyerekeknek hozz sok játékot, hogy amikor én nem rakok rendet, anyu ne pakolja össze az enyémeket egy zsákba és vigye el nekik, akik bezzeg megbecsülnék, nem hagynák úgy szanaszét, mint én.
Öcsinek egy billegés-mentes széket, mert apa mindig azt mondja, hogy ha felborul azzal a székkel, még jól el is veri. Pedig nem szeretném, ha megverné öcsit, mert olyan erős, hogy bármit felemel. Például egyszer felvett egy akkora hitelt, hogy a hamut is mamunak mondja, mire visszaadja.
Emil nagybácsinak tűt-cérnát hozz légy szíves, hogy megstoppolhassa magát, mielőtt teljesen széthullik. Szegény felesége mindig azt mondogatja, hogy majd’ kiesik a szeme, ha az utcán meglát egy csinos nőt, a közös családi programokon pedig végig csak lóg az orra.
A kis Abdulnak is hozz ajándékot, mert ők nem ünneplik a karácsonyt, sőt szerinte te nem is létezel, úgyhogy biztos meglepődik majd, ha kap valamit.

Én nem kérek semmit. Nekem elég, ha karácsonykor együtt van a család. Nincs is annál jobb, mikor a levegő tele van a bejgli illatával, a fenyőfán villognak a fények, a tesóim nevetgélnek, és anyáék velünk játszanak egész ünnepek alatt. Például az X-boxon. Ami sajnos nekünk még nincs, ha érted, mire gondolok.

Előre is köszi:

Feri

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!