Fogyjon napfénnyel!

2014. 05. 03.
Szerző: Szimpatika
Amerikai kutatók mérései szerint a reggeli napsugarak csökkentik a testsúlyt. Megfigyelték, hogy azok a résztvevők, akik korábban kelnek, vékonyabbak, függetlenül attól, hogy mennyit esznek vagy sportolnak.

Vékonynak lenni olyan egyszerű, mint korán kelni – állítják amerikai kutatók.  Egy kis létszámú, 54 főből álló kutatás során megállapították, hogy a legsoványabbak nem feltétlenül az egészségesebb táplálkozás vagy a több mozgás miatt nyomnak kevesebbet, hanem mert több reggeli napfénynek vannak kitéve. „Minél korábban érte az alanyokat a nap, annál kisebb testtömegindexszel rendelkeztek” – számolt be eredményeiről a Northwestern Egyetem professzora, Kathryn Reid.

A vizsgálat 30 év körüli résztvevői csuklójukon olyan monitort hordtak, ami a fényhatásokat és az alvási szokásaikat mérte, valamint rögzítette az étkezésüket is. A 7 napig tartó adatgyűjtés után megállapították, hogy a reggeli fény hatást gyakorol a testsúlyra, függetlenül az ember fizikai aktivitásától, kalóriabevitelétől, alvásidejétől, korától vagy az aktuális évszaktól. A tanulmány szerint a korai napsugaraknak való kitettség mértéke 20 százalékban befolyásolja a testtömegindexet. A jelenséget azzal magyarázták, hogy a napfény szorosan kapcsolódik az egyén biológiai órájához, ami az energia-egyensúlyt is szabályozza. Az adatok alapján ezt a tanácsot adják a mindennapokra: reggel 8 és dél között minél több erős fény érjen. 20-30 perc már elegendő a testsúlyod csökkentéséhez.

 

Forrás: https://www.egeszseg.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!