A füvesember tanácsai cukorbeteg nőknek

Szerző: Szimpatika
A női hormonháztartást hátrányosan érinti a cukorbetegség. Tanácsoljuk a cukorbeteg nőknek, hogy a vércukor szükséges szinten tartása mellett gondoskodjanak a megfelelő hormonpótlásról is.

A szexualitás még ma is sok tekintetben tabutémának számít, pedig egyik legfontosabb eleme életünknek. Arról pedig végképp keveset hallunk, hogyan érintik egyes betegségek ezt a területet. Egészséges emberek is küzdhetnek hálószobai gondokkal, a betegek pedig szinte egészen biztosan.

A cukorbetegség a nemi tevékenységet is hátrányosan befolyásolja. Vannak szomatikus és pszichoszomatikus jelenségek, melyekkel meg kell küzdenie a betegnek. Lelki szempontból nehezíti a beteg érzelmi életét a gyakori hangulatváltozás, az enyhe vagy erősebb depresszió. Mókuskerékhez hasonló a jelenség, hiszen az odabújás, a gyengédség, szeretet, melynek része a szex is, terápiával ér fel a nehezebb napokban. Igaz viszont, hogy a deprimált ember gyakran elriasztja partnerét, aki pedig segíthetne neki kilábalni a rosszkedvből.

A cukorbeteg ember gyakran túlsúlyos, ami nők esetében jelentősen csökkenti az önbizalmat. Ha nem érzi magát elég vonzónak egy nő, nem vágyik a csábításra és ő maga sem tud csábító lenni. Pedig a legtöbb férfi számára a partnere, felesége a legszebb nő a világon.

A lelki okok mellett fizikai okai is vannak, ha nem megy minden simán. A női hormonháztartást is hátrányosan érinti a cukorbetegség. Az ösztrogén- és progeszterontermelés csökkenésével csökken a hüvelyváladék, csökken a libidó. A hüvely szárazsága fájdalmassá teheti az együttlétet mindkét fél számára. Ha inzulinpumpát visel a nő, azt kerülgetni kell az ágyban is. Hipoglikémia esetén azonnal enni vagy inni kell valamit, ami megszakítja az intimitást. Tanácsoljuk a cukorbeteg nőknek, hogy a vércukor szükséges szinten tartása mellett gondoskodjanak a megfelelő hormonpótlásról. Ezt megtehetik a Gyuri bácsi-féle Nők teája segítségével, mert ebben a teakeverékben fitoösztrogén (természetes hormonpótló) anyagok vannak. Emellett a táplálkozással is segíthetik a hormonháztartás egyensúlyban tartását: a lenmag, a szója, a sárgarépa és az alma is tartalmaz fitoösztrogén anyagokat.

Továbbá javasoljuk, hogy nőgyógyászukkal, háziorvosukkal is őszintén beszéljenek a témáról, tőlük egészen biztosan jó tanácsokat fognak kapni.


Forrás: https://www.cukorbetegseg-kezelese.com/

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!