Új kutatások szerint a tojásfogyasztás alig emeli a koleszterinszintet

2013. 11. 29.
Szerző: Szimpatika
A tojás fehérjékben gazdag tápanyagforrás, a közelmúltban azonban nagy vitákat váltott ki, hogy mennyire tekinthető egészséges tápláléknak. Növeli a koleszterinszintet vagy sem? Új kutatások vizsgálták, hogy mi az igazság.

A magas koleszterinszint káros a szervezet számára, szív- és érrendszeri problémákat okozhat. Eredendően a tojássárgájáról feltételezzük, hogy megemelheti a koleszterinszintet, így a tojásfehérjéje felhasználása (pl. süteményekhez) eszerint nem okoz semmilyen gondot.



Fehérjebevitel és tojásfogyasztás

Fehérjére a szervezetnek nagyobb mennyiségben is szüksége van, a tojásban pedig jelentős mennyiségű fehérje található. Bár állati eredetű terméknek számít, mégsem kell az állatokat bántani ahhoz, hogy hozzájuthassunk. A vegetáriánus étkezésben különösen nagy szükség van a fehérjékre, mivel a húsok által biztosított fehérjebevitel kiesik, a vegetarianizmus egyes fajtáiban azonban a tojás fogyasztása sem megengedett.

A tojás hatása a koleszterinszintre

Több új kutatás is irányult arra, hogy a tojásnak a koleszterinszintre gyakorolt hatását megvizsgálja. Az eredmények bebizonyították, hogy a tojás elhanyagolható szinten emeli csak meg a koleszterinszintet. Így elmondhatjuk, hogy a tojás fogyasztása abszolút egészséges és biztosítja a fehérjékben gazdag táplálkozást.


forrás: https://www.nepbetegsegek.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!