A hirtelen szívmegállás jelei már hetekkel korábban felismerhetők

Szerző: Szimpatika
A közelgő hirtelen szívmegállás tünetei már egy hónappal a bekövetkezte előtt felismerhetőek – állítja egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be. A hirtelen szívmegállás elsősorban középkorú férfiakat érint, s az érintetteknek csupán a 9,5 százaléka éli túl.

A hirtelen szívmegállás túlélésére akkor van esély, hogyha a páciens azonnal kardiopulmonális újraélesztést (CPR) kap és defibrillátor segítségével a szív normál ritmusa visszanyerhető. Mivel a korábbi tanulmányok a hirtelen szívmegállást megelőző órában jelentkező tünetekre koncentráltak, az új kutatás arra volt kíváncsi, hogy vannak-e olyan tünetek, melyek akár már hetekkel korábban felismerhetőek lennének.

A vizsgálat keretében 567, hirtelen szívmegállást elszenvedő páciens adatait gyűjtötték össze, és megkérdezték családtagjaikat, hogy az azt megelőző hetekben milyen tüneteik voltak. Azt találták, hogy 53 százalékuknak volt mellkasi fájdalmuk, légszomjuk, szapora szívverésük, emellett néhányuk szédült is.

A tünetek 80 százaléka a hirtelen szívmegállásnál már 4 héttel korábban jelentkezett, s bár a legtöbb páciensnek koszorúér-betegsége volt, csak a betegek mintegy felét kezelték a problémával.

Ha tehát a fent leírt tüneteket tapasztalja, ne késlekedjen, azonnal forduljon orvoshoz, mielőtt még késő lenne!


forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!