Almában az orvosságunk

Szerző: Szimpatika
Az ízletes és ropogós alma a rózsafélék családjába tartozik. Egészségügyi előnyeit az egész világon jól ismerik, szinte nélkülözhetetlen, egészségvédő hatású gyümölcs. Az alma számos ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz, amelyek rendkívül hasznosak, és legnagyobb mennyiségben az alma héjában találhatóak. Egy közepes méretű alma körülbelül 80 kalóriát tartalmaz. Az alma nagyon népszerű gyümölcs, amit főleg gyógyhatásának és vitamintartalmának köszönhet.

A megfelelő emésztéshez a szervezetnek szüksége van a gyümölcsök ballasztanyagaira. A B-vitamin kedvező hatással van az emésztésre, mert serkenti a táplálék felszívódását. Az alma savtartalmánál fogva segít a gyomor és a belek átmozgatásában. Az almalé spenót- vagy sóskalével összekeverve az emésztőrendszer alapos tisztítója lehet, mivel a két zöldségféle nagy mennyiségű oxálsavat tartalmaz, amelyek szintén átmozgatják a beleket. A renyhe emésztésen vagy az émelygésen is segíthetünk almalé fogyasztásával.

A gyümölcsök, így az alma fogyasztása is elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott vitaminok és enzimek felszívódását és azok hatásának érvényesülését szervezetünkben.

Ha alacsony a vércukorszint, az agy nem kap elegendő glukózt, és végső esetben ájulás is bekövetkezhet. Ilyenkor édesség helyett kiválóan megfelel egy nyers alma elfogyasztása, hogy elkerüljük a rosszullétet. A vérerekben alattomosan húzódik meg a zsírlerakódás, amely idővel alaposan beszűkíti az ereket. Az alma pektinje bizonyítottan képes feloldani azokat a zsírokat (triglicerideket), amelyek a lerakódást okozzák. Az almahéjban található cellulóznak pedig tisztító hatása van.

Az almának rendkívül magas a savtartalma, almabor is készíthető belőle, de sokkal inkább ismert termék az almaecet, ami jó szolgálatot tesz érrendszeri betegségekkel küzdők részére. Az almaecettel az ízületi bántalmak is csökkenthetők.


forrás: https://impulsermagazin.com/hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!