A megfelelő emésztéshez a szervezetnek szüksége van a gyümölcsök ballasztanyagaira. A B-vitamin kedvező hatással van az emésztésre, mert serkenti a táplálék felszívódását. Az alma savtartalmánál fogva segít a gyomor és a belek átmozgatásában. Az almalé spenót- vagy sóskalével összekeverve az emésztőrendszer alapos tisztítója lehet, mivel a két zöldségféle nagy mennyiségű oxálsavat tartalmaz, amelyek szintén átmozgatják a beleket. A renyhe emésztésen vagy az émelygésen is segíthetünk almalé fogyasztásával.
A gyümölcsök, így az alma fogyasztása is elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott vitaminok és enzimek felszívódását és azok hatásának érvényesülését szervezetünkben.
Ha alacsony a vércukorszint, az agy nem kap elegendő glukózt, és végső esetben ájulás is bekövetkezhet. Ilyenkor édesség helyett kiválóan megfelel egy nyers alma elfogyasztása, hogy elkerüljük a rosszullétet. A vérerekben alattomosan húzódik meg a zsírlerakódás, amely idővel alaposan beszűkíti az ereket. Az alma pektinje bizonyítottan képes feloldani azokat a zsírokat (triglicerideket), amelyek a lerakódást okozzák. Az almahéjban található cellulóznak pedig tisztító hatása van.
Az almának rendkívül magas a savtartalma, almabor is készíthető belőle, de sokkal inkább ismert termék az almaecet, ami jó szolgálatot tesz érrendszeri betegségekkel küzdők részére. Az almaecettel az ízületi bántalmak is csökkenthetők.
forrás: https://impulsermagazin.com/hu/