Együnk pattogatott kukoricát a rák ellen?

Szerző: Szimpatika
Míg az egyik oldalról transzzsírtartalma miatt támadják, a londoni St. George Hospital vezető dietetikusa szerint a pattogatott kukoricát értékes tápanyagai miatt semmiképp sem szabad törölni az étrendünkből.

A szakemberek szerint már egy egészen kis adag – mindössze 30 gramm – pattogatott kukorica is akkora mennyiségű tápanyagot tartalmaz, mint egy tál barna rizs vagy teljes kiőrlésű búzából készült tészta.

Catherine Collins, az erre vonatkozó kutatás vezetője elmondta, hogy a pattogatott kukorica fogyasztását elsősorban azért javasolják, mert háromszor nagyobb a rosttömege, mint a napraforgómagnak, így hosszabb ideig okoz teltségérzést, emellett segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, B-vitamin-tartalma pedig energiaszintünket növeli. Nem mellesleg a kutatók szerint a sótól és cukortól mentes popcorn gazdag polifenol- és antioxidáns-forrás, így hatékonyan köti meg a szabad gyököket, amivel segít megelőzni a rák kialakulását.


forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!