Együnk pattogatott kukoricát a rák ellen?
A szakemberek szerint már egy egészen kis adag – mindössze 30 gramm – pattogatott kukorica is akkora mennyiségű tápanyagot tartalmaz, mint egy tál barna rizs vagy teljes kiőrlésű búzából készült tészta.
Catherine Collins, az erre vonatkozó kutatás vezetője elmondta, hogy a pattogatott kukorica fogyasztását elsősorban azért javasolják, mert háromszor nagyobb a rosttömege, mint a napraforgómagnak, így hosszabb ideig okoz teltségérzést, emellett segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, B-vitamin-tartalma pedig energiaszintünket növeli. Nem mellesleg a kutatók szerint a sótól és cukortól mentes popcorn gazdag polifenol- és antioxidáns-forrás, így hatékonyan köti meg a szabad gyököket, amivel segít megelőzni a rák kialakulását.
forrás: MTI
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!