Valóra válnak a zöldítési álmok: 12 iskola nyert a Cetelem Zöldsuli Programon

2013. 06. 10.
Szerző: Szimpatika
Lezárult az idei Cetelem Zöldsuli Program: összesen közel 100 általános iskola küldte be zöldítési terveit a pályázatra. Az internetes szavazás keretében valódi „klikkháború” bontakozott ki: a pályázó sulikra rekordszámú, összesen 240.000 voks érkezett. A 12 nyertes iskola feléről a nagyközönség döntött, míg a további díjazottakat a Cetelem és a National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választotta ki. Az egyenként félmillió forintos támogatást tíz vidéki és két fővárosi iskola nyerte el.

Lezárult a Cetelem Zöldsuli Program: idén már egy tucatnyi általános iskola valósíthatja meg zöldítési álmait. A pályázat nyertesei egyenként félmillió forintból hozhatnak létre életteli, zöldellő iskolaudvarokat. A 2 budapesti és 10 vidéki nyertes a támogatásból a szeptemberi ültetési időszakban alakíthatja ki az általa elképzelt, üde zöldfelületeket. Idén első ízben adták át az Ökotudatos Suli Különdíjat, amelyet az a pályázó nyert el, akinek a pályázatában a leghangsúlyosabban jelent meg a fenntarthatóság elve. A különdíjas jutalma az örökös National Geographic magazin- előfizetés.

Az iskolák nem bízták a véletlenre: az internetes voksolás során összesen 240.000 szavazat érkezett a pályázatokra, ami jól jelzi, hogy a Zöldsuli Program igazi közösségi mozgalom, mely a szülőket, diákokat, tanárokat és barátokat egyaránt bevonja. Az ilyen módon kiválasztott hat győztes mellett a Cetelem és a National Geographic Magyarország munkatársaiból álló zsűri a pályázatok minősége, illetve a rászorultság figyelembevételével további hat iskolának ítélte oda a zöldítési támogatást.

A Cetelem Zöldsuli Program nyertesei 2013-ban:

A közönségszavazás nyertesei:

  • Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola, Taksony
  • József Attila Általános Iskola és AMI, Szigetszentmiklós
  • Dózsa György Általános Iskola, Pilisjászfalu
  • Mecsekaljai Iskola Kovács Béla Általános Iskolája, Pécs
  • Herman Ottó Általános Iskola, Budapest
  • Csányi Szent György Általános Iskola, Csány

A zsűri által kiválasztott iskolák:

  • KISZI-Tiszaszalkai Általános Iskola és Óvoda, Tiszaszalka
  • Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola, Budapest
  • Szent László Katolikus Általános Iskola, Sárvár
  • Tolcsvai Általános Iskola, Tolcsva
  • Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse
  • Tiszalúci ÁMK Arany János Általános Iskola, Tiszalúc

Ökotudatos Suli Különdíjas pályázat:

  • Nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola és Ökoiskola, Nyírtass

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!