„Karcsúsodj vagányul-vegánul!”

Szerző: Szimpatika
Nyakunkon a nyár, ideje feltöltődni, energiákat felszabadítani és belefogni a már régóta halogatott életmódváltásba. A Napsugár Életház egy komplex nyárindító életmódprogrammal készül június 7 és 14 között, amely a vegán táplálkozást alapul véve mutat (ki)utat a fogyókúrák és a pirulák útvesztőiből, többfrontos támadást indítva a tartósan karcsú vonalakért. És ami a lényeg: nem ígérget, hanem cselekszik és bizonyít!

Adj magadnak egy esélyt! Figyeld a testi és lelki reakcióidat – a legrosszabb esetben beleszeretsz az új életmódba.

Életmódot váltani nem könnyű. Kemény elhatározás szükséges hozzá, ám ez önmagában nem elég: meg kell találni azt a fajta új utat, amely nemcsak testünknek, de lelkünknek is tökéletes irányt mutat. Ez egyénre szabott, mindenkinél más, vannak azonban bizonyos tényezők, melyek minden út alapját képezik: ez pedig a tudatos és egészséges táplálkozás, valamint a megfelelő mennyiségű mozgás. A 21. században ugyanakkor számos olyan programról hallunk, melyek gyors fogyást, igazi megújulást, modell alakot ígérnek, de nem veszik figyelembe az egyéniséget, az egyes emberek eltérő testi és lelki felépítését. Így, bár rövid távon az eredmény látványos lehet, hosszú távon ezek a módszerek nem fenntarthatók – mi több, még az egészségnek sem kedveznek.

A Napsugár Életház életmódprogramja valami új, de egyben valami régi is,
hiszen egy már létező életmódon alapul, amelynek kedvező hatása hosszú évek óta bizonyítható, és amely egyénre szabott és hosszú távú megoldást kínál mindenkinek, szakértői segítséggel és egy növényi étrenden alapuló táplálkozásmód bemutatásával. Nem vegetáriánus táplálkozásról van szó, hanem tisztán, kizárólag növényi eredetű fogásokról. Köszöntünk mindenkit a vagány vegánok birodalmában!

A növényi étrend mellett szóló legfontosabb érv, hogy segít egészségünk hosszú távú megőrzésében és számos civilizációs betegség megelőzésében. A növények gazdag vitamin-, nyomelem- és enzimforrások, ezzel biztosítják a jó emésztést, a fontos tápanyagok bejutását és felszívódását a szervezetbe, gazdag rosttartalmuk pedig elősegíti a salakanyagok megfelelő időben való távozását. A növényi étrend egyik bizonyított következménye az immunrendszer megerősödése, hiszen – bár ezt sokan nem tudják – a növényi ételek tökéletes egyensúlyban tartalmazzák a szénhidrátokat, a fehérjéket és a zsírokat. Növényi étrend mellett sokkal kisebb az esélye a magas koleszterinszint kialakulásának, így csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések fellépésének kockázata, és a túlzott mértékű fehérjebevitel káros következményei (pl. kövesedés, lassú emésztés, a máj és a vese túlterheltsége, a fehérje-anyagcsere zavarai stb.) sem érintik a vegán étrenden élőket.

A veganizmus kicsi, de növekvő mozgalom, amit az is mutat, hogy napjainkban világszerte gyarapodik a vegán éttermek száma. Erre az étrendre számos kutatás szerint életünk bármely szakaszában átállhatunk. Fontos tudni, hogy bármilyen növényi alapú étel lehet vegán. Az állati eredetű alapanyagok nélkül készített, vegán ételek közé tartozik a ratatouille, a falafel, a hummusz, a vegán burrito és több rizs- és babétel is. A vegán konyhában elterjedten alkalmazzák az olyan alapanyagokat, mint a tofu, a tempeh és a szeitán. Növényi tejszínt és növényi tejet, például mandula-, gabona- vagy szójatejet használnak a megszokott  tehén- vagy kecsketej helyett. A vegán étrend  „csendben”, kalóriaszámlálgatás nélkül olvasztja le rólunk a centiket – frissessége és üdesége önmagában is élményt jelent, és tartósan kontúr-, kedv- és közérzetjavító hatású!


forrás:
www.napsugarelethaz.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!