A WHO szerint emberről emberre terjedhet az új koronavírus

Szerző: Szimpatika
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) valószínűnek tartja, hogy az nCoV koronavírus emberről emberre is terjedhet. Ezt azután közölték, hogy a francia egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy egy férfi valószínűleg embertársától kapta el a fertőzést. A BBC jelentése szerint Szaúd-Arábiában további két ember vesztette életét a betegségben.

Az nCoV koronavírusról ismert, hogy tüdőgyulladást és olykor veseelégtelenséget okoz. A WHO aggodalmát fejezte ki a vírustörzs széles körű elterjedésével kapcsolatban, miután 2012-ben 33 megbetegedést regisztráltak Európában és a Közel-Keleten, s ezek közül 18 volt halálos kimenetelű.



Az Egészségügyi Világszervezet a legaggasztóbbnak azt tartja, hogy megerősödni látszik az a hipotézis, amely szerint a közeli kapcsolatban állók között emberről emberre is terjedhet a vírus. 

Mindeközben vasárnap Szaúd-Arábiában bejelentették, hogy két újabb esettel 15-re nőtt az új koronavírus halálos áldozatainak száma; tavaly óta összesen 24 megbetegedést regisztráltak. 

Az új nCoV koronavírus rokona a SARS vírustörzsnek, amely tíz évvel ezelőtt közel ezer ember halálát okozta világszerte. Azonban abban különböznek egymástól, hogy az nCoV gyors veseelégtelenséghez vezet.


forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!