Gyógyfalatok cukorbetegség ellen

2013. 03. 27.
Szerző: Szimpatika
A cukorbetegség kialakulásának megelőzéséhez, de a már kialakult diabétesz romlásának megakadályozása érdekében is alapvető a kiegyensúlyozott étrend. Az újabb kutatások azt mutatják, hogy különösen eredményesek a megelőzésben az alábbi „szupertáplálékok” is.

Tej

Naponta legalább negyed liter elfogyasztása 40%-kal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét, mivel kalcium-, magnézium- és D-vitamin-tartalma révén a szervezet jobban hasznosítja az inzulint. Az előnyöket azonban kiolthatja a telítettzsír-tartalom, ezért érdemes sovány tejet vásárolni.

Olajos magvak

Egy 64 ezer középkorú nőre kiterjedő kínai vizsgálatban nemrégiben megállapították, hogy a földimogyorót naponta fogyasztóknál 21%-kal csökken a cukorbetegség kockázata. A jelek szerint más olajos magvak ugyanilyen jótékony hatásúak. Rágcsáljon el naponta három deka diót, mandulát vagy kesudiót (ez a mennyiség még nem fenyeget elhízással).


Kávé

Töltsön bátran: egy nemrégiben megjelent vizsgálat szerint a napi négy csésze hosszú kávét felhörpintőknél 30%-kal csökken a diabétesz veszélye. Dr. Rob M. van Dam, a Harvard Egyetem táplálkozástani tanszékének adjunktusa úgy véli, a koffeinmentes kávé is jó, de mindenképpen filterest igyon, mert a másfajta készítmények megemelhetik a koleszterinszintjét.


Fahéj


Egy új vizsgálat szerint ez a fűszer csillapítja a vércukorszint ingadozásait, amelyek hozzájárulnak a 2-es típusú diabétesz kialakulásához. Kimutatták, hogy már napi fél kiskanálnyi – müzlire, joghurtra vagy gyümölcsre hintett – fahéj is elősegíti az egészséges vércukorszint fenntartását.

 

forrás: https://www.rd.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!