Az utóbbi években rohamosan nőtt Magyarországon a palackozott vizek fogyasztása.
Ez biztosan részben divat, részben a csapvíz minőségének kritikája. Az azonban, hogy az ivóvizet tulajdonképpen palackozott vízzel helyettesítjük, számos problémával jár. Egyrészt kimutatták, hogy egyes palackozott vizekben fellelhető ásványi anyagok néha nem is szükségesek a szervezetünknek olyan mennyiségben, vagy összetételben, ahogy azt általában tartalmazzák. A másik gond, hogy a palackozott vizet a kitermelés helyéről is szállítani kell, aztán mi is szállítjuk (cipeljük) a fogyasztás helyére, és végül ott maradnak felhalmozódva a kiürült PET-palackok, ami jelentős környezetterhelést jelent a Számunkra. Nem beszélve arról, hogy az egyre dráguló palackozott vizek a pénztárcánknak sem előnyösek. Talán ezért is fedezzük fel egyre többen a szűrt csapvizet, hogy igazán finom és egészséges vizet fogyaszthassunk mindig.
Erre a célra szolgálnak azok a vízszűrő kancsók, amik jó ízű, fontos természetes arányú ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmazó csapvizet szűrnek meg, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában. Ezáltal élvezhetőbbé teszik a hideg vagy forró italok, ételek ízét is, nem utolsó sorban pedig segítséget nyújtanak egy egészségtudatosabb életmód kialakításában.
Forrás: www.mosolygoviz.hu