Bagdy Emőke előadásai pedagógusoknak

2012. 10. 20.
Szerző: Szimpatika
Prof. dr. Bagdy Emőke szerint a pedagógusok ki tudnak törni a belefáradás-kiégés ördögi köréből. A tanárokat leginkább fenyegető pszichés problémák megelőzhetők és leküzdhetők, csak ismerni kell a megfelelő technikákat. A pszichológus fővédnöksége alatt futó Pedagógus Akadémia soron következő szemináriumán kiderül, melyek ezek a módszerek.

A Pedagógus Akadémián a naprakész pszichológiai tudás átadása mellett a tanárok mentálhigiénés támogatását tűzte ki célul a rendezvény szervezője, a Független Pedagógiai Intézet és a szeminárium fővédnöke, Prof. dr. Bagdy Emőke.


Október 18-án, a képzés következő előadásán a pszichológus elárulja, melyek a pedagógusmesterség titkai: mitől jó egy tanár, milyen képességek szükségesek a sikeres tanári pályához, hogyan regenerálódhat egy kiégett pedagógus, miért és hogyan működjön együtt a szülő a tanárral?


„Apátlan társadalomban élünk – jelentette ki a professzorasszony. Sokszor a hagyományos családmodellben is apa nélkül nőnek föl a kicsik, mert a szülőknek nincs idejük a pénzkeresés mellett gyereket nevelni. így még nagyobb felelősség hárul a pedagógusokra, akik formálják a gyermekek személyiségét és lélekét”– hangsúlyozta, rávilágítva ezzel a tanárok pszichés képzésének fontosságára és időszerűségére.


Kiégés, alulmotiváltság, elfáradás. Bagdy Emőke szerint ezek azok a problémák, amelyek a legtöbbször szóba kerülnek a pedagógusokkal való találkozáskor. A szakember éppen ezért olyan eszközökkel vértezi fel a tanárokat, amelyek képessé teszi őket a lelki megpróbáltatások megelőzésére, leküzdésére. A rendelkezésre álló módszerek alapja az öngondoskodás, befelé figyelés, relaxáció és vizualizáció. Ezek a technikák pedig mindenki számára megtanulhatóak a tanfolyamon.

 

A pszichoterapeuta vezetésével minden hónap harmadik csütörtökén előkerül egy aktuális probléma, amelyet az előadó a résztvevőkkel együtt kielemez.

Az interaktív előadássorozat akkreditált pedagógusképzésnek minősül és kreditpontot ér.

 

Részletes Program

Az előadásokat az alábbi napokon 17–20 óra között lehet meghallgatni.

2012. okt. 18. Foglalkozás, szakma, mesterség, hivatás

2012. nov. 22. Pedagógussá válás

2012. dec. 20. A pedagógus pálya művelésének értékei és veszélyei (belefáradás-kiégés)

2013. jan. 17. Egyéni és közösségi krízisek

2013. febr. 21. Személyes egészségem gondozása – mentálhigiéné

2013. márc.21. Hivatásgondozás – szupervízió

2013. ápr. 18. Az iskola és a család kapcsolata

2013. máj. 16. Fejlődés lélektani fázisok és a nevelés feladatok összefüggései

2013. jún. 20. Egészségben és örömben élni pedagógusként.

 

Belépőjegyek:

  • 5000 Ft/alkalmanként, a helyszínen
  • Elővásárlás esetén 4.500 Ft/alkalmanként (elővásárlási lehetőség minden hónap 10-ig)

 

További információk: www.fupi.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!