Még a kudarcos fogyókúra is lehet hasznos

Szerző: Szimpatika
Sokan, akik nem hajlandóak fogyókúrázni azt gondolják, hogy úgyse lennének képesek néhány kilónál többet leadni. Annak pedig nincsen túl sok értelme. Minek szenvedni, ha az ember úgyis visszaszedi a nagy nehezen leadott kilókat. Sőt, állítják a fogyókúrák ellenzői, a jojó-hatás miatt az állandóan diétázók egy kicsit mindig többet szednek magukra a leadott kilóknál

Igazuk van? Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy igen. Holott ma már tudományos kutatások bizonyítják, hogy még a sikertelen fogyókúra is hasznos az egészségre.


Az Amerikai Pszichológus Szövetség (APA) 120. éves gyűlésének fő témája az volt, milyen szerepet tölthet be a pszichológia az elhízási világjárvány legyőzésében. Innen idézi a lap – mások mellett  – Rena Winget, a Brown Egyetem professzorát, aki a Cukorbetegség Megelőző Program során végzett munkájából ismertetett részleteket.

Ezt a nemzeti kutatást 3000 túlsúlyos és glükóz-intoleranciában szenvedő ember bevonásával végeztek. Megmutatták nekik, hogy életmódváltással letehetik a gyógyszereiket.
Kiderült, hogy még a szerénynek mondható, átlag 7 kilós fogyás is 58 százalékkal csökkentette a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, sőt az áldásos hatás akár 10 éven át is tartott, még abban az esetben is, ha ezen idő alatt visszaszedték a leadott kilókat.

(forrás: MNO )

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!