Életre kelt a halott kisfiú

2012. 01. 02.
Szerző: Szimpatika
40 percig volt halott az a kétéves román kisfiú Arizonában, akit az orvosok mesterséges hipotermiával (lehűtéssel) hoztak vissza. Caleb Teodorescu a ház udvarán lévő medencébe fulladt bele, édesanyja, Mihaela már a vízben talált rá.

"Sírtam és kiabáltam, hogy az Isten nem veheti el tőlem" – számolt be az anya azokról a pillanatokról. A szomszédok segítségével a kómában lévő kisfiút kórházba vitték, ahol lélegeztető gépekre kapcsolták. "Szó szerint meghalt" – mondta Corey Philpot, a glendale-i Banner Thunderbird Medical Center kórház orvosa.

Az orvosok úgy döntöttek, mesterséges hipotermiával megpróbálják visszahozni a kétéves Caleb Teodorescut. A kisfiú testét nulla Celsius-fokra lehűtötték, és hibernáláshoz hasonló állapotban tartották, hogy megelőzzék az agykárosodást. 24 óra eltelte után fokozatosan elkezdték felmelegíteni a testét. Az eljárás négy napig tartott, az orvosok pedig örömmel állapították meg, hogy Caleb szíve helyrejött.

 

Az ötödik napon a fiú már mozogni kezdett, majd kinyitotta a szemét is, magához tért. Az apa, Ovy Teodorescu elmondta: az orvosok szerint is kész csoda, hogy a kisfia visszatért a halálból – számol be a manna.ro.

 

Forrás: STOP/manna.ro   |

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!