Ételekkel is javíthatjuk hangulatunkat
Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben.
Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav.
A B12-vitamin is hozzájárul hangulatunk javulásához, ezt nagyobb mennyiségben vehetjük magunkhoz a tejtermékekkel, hússal és hallal.
Az akadémia állásfoglalása azonban hangsúlyozza, hogy az étrendi változtatások depresszió esetén önmagukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- A szaglásterápia segíthet depressziós betegeken
- Hangyák védhetnek meg a kullancsoktól
- A core izmok erősítése csak mítosz?
- Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - ilyen az egynapos sebészet
- A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak
- Egyre gyakrabban okoz megbetegedést egy parazita
- Ezektől a növényektől tartsuk távol gyermekünket és házikedvencünket!
- Kortársaiknál egészségesebben élnek a daganaton átesettek
- 4 tünet, amely halláskárosodást jelezhet
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!