Mindenki csinálja, csak nem beszél róla

2011. 10. 14.
Szerző: Szimpatika
A szexológusok véleménye szerint az önkielégítés a szexuális feszültség egyik természetes levezetési formája, az orgazmus kiváltásának egyik módja. Senkinek sem kell miatta szégyenkeznie. Még a rendszeres nemi életet élők is maszturbálnak olykor. Sőt, olykor még kilencvenen túl is előfordul az ilyesmi
Egy átfogó, a szexuális szokásokat vizsgáló kanadai vizsgálat a következő eredményre jutott:


Fiatal, és független felnőttek (18–24 év) 80 százaléka él nemi életet. A szexuálisan aktívak egyharmada havonta két-háromszor közösül. A maszturbáció sem ritka: a férfiak 60, a nők 36 százaléka folyamodik önkielégítéshez.

A középkorúak (25-59 év) között a szexuális kapcsolatok hosszabb életűvé és monogámabbá válnak. A férfiak 90 százaléka él nemi életet, s bár ritkábbak ebben az életkorban a partnercserék, a házas férfiak 20 százalékának egy év alatt két vagy több partnere is akad. A házasságban élő nőknek is 90 százaléka él szexuális életet. A nem párkapcsolatban élők egyharmadának van rendszeres szexuális kapcsolata. A középkorú felnőttek havonta legalább egyszer maszturbálnak.

Az időskorúak (60 év felett) az évek múlásával egyre többen mondanak le a szeretkezésről – 40 éves korban az emberek 10 százaléka, 50 éves korban 15 százaléka, 60 éves korban 30 százaléka, 70 éves kor felett pedig 45 százaléka. A szexuálisan aktív hatvanévesek egy hónapban négyszer, a 70 évesek két-háromszor szeretkeznek. A magas kort megért férfiak fele, a nők negyede még kilencven éven felül is maszturbál.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!