Szépítkezés a frizsiderből

2011. 03. 17.
Szerző: Szimpatika
A legtöbb nagy kozmetikai gyár készítményei olyan összetevőket tartalmaznak, melyek megtalálhatók a hűtőszekrényünkben is. A spájz és a frizsider polcain lévő vitaminokkal teli élelmiszereket  magunk is használhatjuk szépítkezésre. Olcsóbb és olykor eredményesebb.
Körmöd kiszáradását, töredezését az F-vitamin akadályozza meg. Magas F-vitamin tartalma van az olajos magvaknak. A tökmagolajat például a körmünkre kenhetjük. Ha belülről szeretnénk hajunkat, körmünket erősíteni minden reggel fogyasszunk egy doboz  joghurba keverve két evőkanál búzacsírát.

Arctisztításra kitűnő tonikot készíthet úgy, hogy néhány citrom, grépfrút és narancs héját alkoholban kiáztatjuk, majd dupla mennyiségű vízzel hígíthatjuk.

Arcpakoláshoz használj tehéntúróval összekevert gyümölcsöt. Száradás után gyógyteával mosd le.

Duzzadt szemmel ébredtél? Legyen mindig otthon jégkockatartóban lefagyasztott petrezselyem. A hideg csökkenti a duzzanatot, a petrezselyem kitűnő vízhajtó és hatóanyaga kisimítja a bőrt.

Tágak a pórusaid? Az uborka összehúzza őket, ráadásul zsírtalanít és nyugtat.

Apró ráncok jelentek meg az arcodon? A jéghideg, mélyhűtőből kivett zöldborsó eltünteti őket.

Hajvégeid töredeznek? Három deci sört keverj össze egy tojássárgájával. Ezt masszírozd a hajra, majd három perc múlva alaposan öblítsd le. A tojás fényesíti, a sör táplálja a hajszálakat.

Sárgul a körmöd? A citromos bedörzsölés erősíti és fehéríti is.

Pattanások vannak az arcodon? Tegyél rájuk nyers burgonyareszeléket. Húsz perc után kamillateával öblítsd le.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!