Szépségipari szenzációk: mínusz tíz év, ha túléled

2011. 02. 23.
Szerző: Szimpatika
Mintha a különböző plasztikai beavatkozások már nem kecsegtetnének kellő eredménnyel. A fiatalság jelentőségének túlértékelése egyre több, egyre drágább és egyre veszélyesebb terápiák alkalmazására készteti a nőket.  Ezek a terápiák életveszélyesek, mégis sokan vállalják a veszélyt.
Egyik ilyen sokat ígérő beavatkozás az őssejt-terápia. Magyarországon és a világ legtöbb országában tilos. Egy kijevi klinika azonban magyar irodáján keresztül szervez pácienseket őssejt-beültetéses fiatalító kúrára. „Napjaink őssejt-kutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése" – írják honlapjukon. „Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk saját maga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat. Minél több őssejt van jelen a vérben, annál jobb az egészségi állapot. Az őssejt-szint a legjobb jelzője az egészségnek. Az életkor előrehaladtával a termelődő őssejtek száma jelentősen csökken. Ha egy szerv nem működik optimálisan, vagy valamilyen módon sérülést szenved, és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt, és küldi az őssejteket. Az őssejt kilép a csontvelőből, bekerül a véráramba, majd egy speciális hírvivő anyag segítségével eljut a szervekhez. Amikor a célterületre érkezik, kihasználja osztódási képességét, a másolatát továbbküldi, ő maga pedig beépül, és a szerv sejtjeivé válik. Ezáltal a szerv képes megújulni, funkcióit megőrizve egészségesen működni.  Az elmúlt évtizedek kutatásai alapján bizonyossággal kijelenthető, hogy az őssejtek szervezetünk mindenhatói. Az őssejt injekciós terápia javallott az öregedési folyamat lassítása." Mindezt azonban a Magyarországon tiltott beavatkozásokat végző kijevi klinika állítja.  Hozzáértő orvosok szerint lehet, hogy aki túléli, megfiatalodhat. A kezelés azonban erősen életveszélyes.

Miként a növekedésihormon-terápia alkalmazása is az.  A növekedési hormonok (HGH) pótlása idősebb, de egyébként egészséges személyeknél fiatalító hatást mutat – nyilatkozta egy szakfolyóiratban Dr. Heinrich, osztrák kozmetikai sebész, a hormonális regeneráció specialistája. Így javult többek között a teljesítőképesség, a csontsűrűség és a bőr kinézete minden kísérleti személynél, aki egy 6 hónapos HGH-pótlás terápiát kapott. A növekedési hormon e fiatalító hatásainak oka valószínűleg szintén az őssejtek aktiválódása. Ezek nyilvánvalóan regenerálják a szerveket és a szöveteket.  Habár a HGH hatása bizonyított, egy vele való monoterápia mégsem ajánlatos, mert más hormonokkal kapcsolódik össze, és így a hormonelosztást befolyásolja, és nagyon nagy bajt okozhat. Egy fiatalító terápia esetén az összes lényeges hormont pótolni kellene, erre azonban még nincs készen a tudomány.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!