A vágy útja hajnaltól éjszakáig

2011. 02. 06.
Szerző: Szimpatika
Azt, hogy mikor kívánjuk a szerelmet, hormonok határozzák meg. Ezek szintje a nap folyamán változó.
Ébredés után a férfiak tesztoszteronszintje húsz százalékkal az átlagos szint felett van. Ez a hormon hozza működésbe a nemi vágyat. A nőnél azonban az ösztrogén és a progeszteron nevű hormon ilyenkor még szundít. Ezek a kémiai anyagok felelősek a szexuális vágyért. Ha egy nő mégis hajlandó a hajnali szerelmeskedésre, akkor az számára inkább lelkileg, mint testileg fontos.

Délben van a vágy igazi csúcspontja, a férfiaknál csakúgy, mint a nőknél. Délután egy óra a legédesebb szerelem ideje. Ilyenkor a nő és a férfi vágya egyforma magaslatokon van. Persze többnyire hiába. A napközbeni szexmentes időszakot a nők jobban bírják. Az ő szexgörbéjük lassan, ellenben folyamatosan, a férfiak tesztoszteronszintje viszont lökésszerűen emelkedik, összesen hétszer naponta.

Délután. A tudományos kutatások szerint a délután négy óra a legalkalmasabb időpont a gyermeknemzésre! Az egészséges férfi szervezetében ekkor már óránként tizenkétmillió sperma képződik ilyenkor a nő nemi késztetése pedig még mindig a déli szinten van.

Este hat-hét óra körül a férfi és nő szexuálisan egyaránt a topon van. Ilyenkor azonban még kevés pár engedheti meg magának, hogy ágyba bújjon. Ez este tíz előtt sok helyen szóba sem jöhet. Ekkor azonban a férfiakban elfárad a vágy.
Bezzeg alvás után, hajnalban, amikor a nő legszívesebben átfordulna a másik oldalára...!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!