Nem kell kés alá feküdnünk, hogy rendbe tegyük a bőrünket

Forrás: Sajtóközlemény
Mint köztudott, az erős napfény károsító hatással van a bőrünkre, így a regeneráló kezeléseket sem javasolják a forró évszakban. Tavasszal viszont még tehetünk bőrproblémáink ellen. Ráadásul manapság már szike alá sem kell feküdnünk.

Dr. Polman ErzsébetAz év minden szakában más-más környezeti feltételek lehetnek hatással a bőrünkre, amelyek az utóbbi években egyre csak súlyosbodnak. Míg télen a bőrszárazság és a kipirosodás lehet a legnagyobb ellenségünk, addig nyáron a leégéstől, a megszaporodó pigmentfoltoktól is kell tartanunk.

Nem elég egy régóta bevált rutin, az évszakhoz képest változtatni kell a bőrápolási technikánkon.

“A bőr nagyon érzékeny a napfényre, leéghet, ami hajlamosítja a pigmentfoltok, és a későbbi bőrrák kialakulására is. Az erős napsütésben töltött szabadságok idején használjunk fényvédő krémeket, illetve sapkát vagy kalapot, hogy ne égjünk le.” – javasolta az olvasóknak Dr. Polman Erzsébet, bőrgyógyász-szakorvos, és elmondta, hogy gyakran találkozik olyan esettel, amikor nem kellően vigyáz valaki a bőrére, így “tűzoltásra” van szükség. 

Fakó tetkók, bőrhibák? Van megoldás!

A doktornő szerint akkor sincs minden veszve, ha már megtörtént a baj.

“A már kialakult pigmentfoltok, aknés hegek, esetleg egy megunt és kifakult tetoválásra, mi több, az értágulatok eltávolítására is van megoldás: ma már rendelkezésre állnak olyan, lézeres gépek, melyek gyorsan a segítségünkre siethetnek!” – közölte a szakember, és hozzátette, bár még sokan ódzkodnak a lézeres gépektől, de nem érdemes, hiszen a kezelés fájdalommentes.

Seprűvéna kezelése - Forrás: pexels.com

“Az új pikoszekundumos lézertechnológiának köszönhetően a legérzékenyebb bőrű páciensek is megoldást találhatnak speciális pigment-eltávolításra, valamint megunt vagy kifakult tetoválásuk eltávolítására is. Ha valaki a szépsége megőrzése oldaláról közelíti meg a kérdést, őt is biztatom: bőrfeszesítésre, bőrfiatalításra is van lehetősége. “ – fűzte hozzá a doktornő.

Dr. Polman Erzsébet elmondta, hogy az úgynevezett pikoszekundumos lézerek hoztak forradalmat az esztétikai bőrgyógyászatban. 

Ebben a technológiában a fotothermolízis helyett fotoakusztikus hatás jön létre, amely hevítés helyett mechanikai elven a kisebb méretű pigment részecskéket apró darabokra tördeli, melyek számottevően gyorsabban ki tudnak ürülni a szervezetből természetes úton. 


Borítókép: Envato Elements

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!