Így varázsoljuk ünnepivé otthonunkat!

2023. 12. 16.
Forrás: noklapja.hu
Jól tudjuk, ízlések és pofonok. Mindenkinek más a szép és ez így is van rendjén. Ám ha kifogástalan karácsonyi díszítést szeretnénk az otthonunkban, néhány szabályt érdemes szem előtt tartani. Lakberendezők jótanácsait követve elkerülhetjük a leggyakoribb dekorációs hibákat.

Ha lelkes hívei vagyunk a karácsonyi díszítésnek, és azt szeretnénk, hogy az idei dekorációba még a legkukacoskodóbb vendégünk se tudjon belekötni, érdemes megfogadni a lakberendezők ünnepi lakásdekorra vonatkozó intelmeit.

Bár idén külön trendé nőtte ki magát a szabálytalan, sőt a nem túl esztétikus látványt nyújtó karácsonyfa, a maximalisták valószínűleg nem hódolnak majd be ennek a divatnak, és továbbra is a klasszikus, szabályos fákat preferálják, és a tökéletes karácsonyi dekoráció megvalósítására törekszenek.

Íme, mire figyeljünk, és milyen hibákat kerüljünk el, ha azt szeretnénk, hogy kifogástalan legyen az otthonunk ünnepi dekorációja.

A fenyő varázsa

A műfenyők és fenyőágak az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendtek, a szakértők szerint azonban jobb, ha ezeket meghagyjuk a kirakatdekoratőröknek.

A valódi fenyőág sokkal esztétikusabb, ráadásul hamisítatlan karácsonyi illattal tölti be az otthonunkat.

forrás:elements.envato.com

Az ágak azonban némi gondoskodást igényelnek, fontos ugyanis, hogy a lakás levegője ne legyen túl száraz, ez ugyanis az idő előtti kiszáradásukhoz vezethet. A téli szezonra érdemes egy párologtatót is beüzemelni, így a díszítés sokáig friss és üde marad.

Az csak hab a tortán, hogy ezzel nem csak a dekorációnak teszünk jót, hanem magunknak is, hiszen a fűtött szoba levegője mindig szárazabb az optimálisnál.

Bánjunk bátran a színekkel!

A szakemberek a stílus tekintetében kicsit szigorúbbak. Bármit is választunk, legyünk nagyon következetesek. Ezen is múlhat a bámulatosan szép karácsonyi dekoráció.

Vezessük végig a stíluselemeket az egész lakáson, az előszobától, a nappalin át egészen a hálószobáig – magát a karácsonyfát is beleértve. Ha minden helyiségben egységesen alkalmazzuk a választott színeket és díszítőelemeket, a hatás sokkal erőteljesebb lesz. Ráadásul a sokszor hibaként jelentkező, kaotikus megjelenést is elkerülhetjük.

forrás:elements.envato.com

Játék a fényekkel

Nem véletlen, hogy a hollywoodi mozik mindegyikében, ha belső térben játszódik a jelenet, a szobában biztosan ég három vagy négy kisebb lámpa. A belsőépítészek jól tudják, hogy a sok kisebb fény otthonosságot csempész a terekbe.

Karácsonykor erre pedig különösen szükségünk van. Nyúljunk tehát bátran a fényekhez, éljünk és játszunk velük! Ne csak a fa izzósora világítson.

A gyertyák, mécsesek, elektromos füzérek és az apróbb világítótestek sokat dobhatnak az otthoni dekoráción. Túlzásokba természetesen ezúttal se essünk, a villogó fénysor a hálószobába bizonyosan nem való!

Hagyományosan a piros és a zöld a leggyakrabban használt szín az ünnepi szezonban, de a szakértők arra buzdítanak, hogy egész nyugodtan nyúljunk a paletta többi eleméhez is! Érdemes egy próbát tenni a törtfehér és az ezüst kombinációjával, esetleg a kék és fehér párosítással is, de a lehetőségek száma végtelen.

forrás:elements.envato.com

A lényeg, hogy mindig olyan megoldásokban gondolkodjunk, amelyek tükrözik az egyéniségünket. A lakásdesignerek kifejezetten óvnak az aktuális divatok követésétől: a tökéletes karácsonyi dekoráció nem holmi díszletnek készül, fontos, hogy az otthonunkban kellemesen és fesztelenül érezzük magunkat, az ünnepek idején különösen.

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!