5 hatásos tipp, ha mostanában mindenhez fáradt vagy

Forrás: Marie Claire
Nem kell azonnal a kávé vagy energiaital után nyúlnunk, ha napközben a fáradtság lesz úrrá rajtunk. Íme 5 bevált módszer, ami segíthet túllendülni a nehéz pillanatokon.
  1. Próbáld ki a napközbeni szundit

Nem véletlenül alakítottak ki úgynevezett alvószobákat például a Google-nél… A nagy cégek is jól tudják, hogy a délutáni szundításnak rengeteg pozitív hozadéka lehet, jó hatással van például a koncentrációra.

Kutatások pedig már azt is kiderítették, hogy egészségügyi szempontból a 20-30 perces szundikálások a legoptimálisabbak. Ha tehát nagyon energiátlannak érzed magad, vezess be a napjaidba egy 20 perces pihenőt!

elements.envato.com

  1. Edd magad frissre!

Nem csak az egészségünk, de az energiaszintünk miatt is érdemes odafigyelnünk az egészséges táplálkozásra. Ha biztosra szeretnénk menni, iktassunk be az étrendünkbe néhány olyan finomságot, amik bizonyítottan serkentő hatással bírnak.

Ilyen például a lencse, a goji bogyó, a kék áfonya és a quinoa.

  1. Töltsd tele a poharadat!

Alig tudunk koncentrálni, és a teljesítőképességünk sem az igazi? Nem lehet, hogy nem iszunk elég vizet? Ahhoz, hogy a szervezetünk egész nap működni tudjon, és legyen energiánk, fontos, hogy hidratáltak legyünk.

Próbáljunk meg odafigyelni rá, hogy ne csak akkor igyunk, ha már szomjasak vagyunk, hanem kortyoljunk el egy pohár vizet minden órában.

  1.  A vitaminok is segíthetnek!

A B-vitamok (például a B1-, B3-, B5- és a B6-vitamin) elengedhetetlenek ahhoz, hogy frissnek és energikusnak érezzük magunkat. Ha nem jut belőlük elég a szervezetünkbe a táplálkozással, próbálkozhatunk étrend-kiegészítőkkel is.

De ugyanígy a magnéziumra is szükségünk van ahhoz, hogy szellemileg frissnek érezzük magunkat. Ha tehát fáradtabbak vagyunk a szokásosnál, lehet, hogy kiürültek a magnézium-tartalékaink.

elements.envato.com

  1. Jöjjenek a gyógynövények!

Nem feltétlenül jó ötlet literszámra inni a kávét csak azért, hogy egy kicsit frissebbnek érezzük magunkat. Próbálkozzunk helyette egészséges élénkítőkkel!

A ginzenget a keleti orvoslásban évezredek óta használják természetes stimulánsként, ami ráadásul koffeinmentes is és teaként, vagy tablettaként is fogyaszthatjuk.

Ha viszont ragaszkodunk a koffeinhez, próbáljuk ki a maté teát! Egy csésze maté teában meglepően sok koffein található, kutatások szerint azonban egészségesebb, mint a kávé, ráadásul az antioxidánstartalma is magas.

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!