A szúnyogcsípések 99%-át megelőzheti egy új, természetes készítmény

2023. 06. 20.
Forrás: hvg.hu
Nyár, meleg, napsütés – és persze a szúnyogok. A bosszantó vérszívók számos kültéri programot tehetnek tönkre, ha nem védekezünk ellenük, ugyanakkor időnként az ismert szúnyogirtó-megoldások sem bizonyulnak tökéletesnek. Pedig amellett, hogy a csípés kellemetlen, a szúnyogok súlyos, akár halálos betegségeket is terjeszthetnek.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem tudósainak köszönhetően hamarosan akár teljesen álcázhatjuk magunkat a szúnyogok elől – a megoldás természetes összetevőkből áll, és hatékonyabb lehet az eddigi megoldásoknál.

Egészen pontosan, a PNAS folyóiratban publikált tanulmány szerint a vegyszerek 99 százalékos hatékonysággal tartják távol a vérszívókat a bőrtől, így azok nem is szállnak ránk. A kutatók szerint nem csak a szúnyogokat vonzó szagokat lehet semlegesíteni, de a védelmet nyújtó anyag lassan is szabadul fel, tehát hosszú védelmet biztosít.

A készítmény nem pusztítja el, hanem taszítja a szúnyogokat, megakadályozva a közeledésüket is.

A vegyület két – természetes – anyagot tartalmaz: indolt (ez egy virágokban előforduló illatanyag), valamint a cellulózként is ismert polimert.

Bár egyelőre még nem ismert, hogy milyen formában és áron lesz majd kapható a készítmény – már ha egyáltalán piacra kerül –, de a közel 100 százalékos hatékonysága miatt új frontot nyithatna a szúnyogok elleni küzdelemben.

 

Borítókép: hvg.hu

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!